Saptamana trecuta, uriasa Ubungu Plaza din Dar Es Salaam a gazduit finala concursului Model of The World, prima dintre cele douasprezece ce au loc anul acesta sub culorile Miss Tourism World Organisation din Anglia, a carei presedinte este John Singh.

Cele 87 de concurente, care au reprezentat 65 de tari de pe cinci continente au luptat de fapt pentru acest titlu de aproape trei saptamani (ziarul nostru v-a tinut la curent despre acest eveniment), timp in care fetele au participat la toate actiunile si programele turistice pregatite de organizatori si de gazde.
Chiar in ziua concursului toate fetele, oficialii, membrii delegatiilor si jurnalistii au fost primiti personal de catre presedintele Tanzaniei Jakaya Mrisho Kikwete la resedinta acestuia din Dar Es Salaam. Tot aici, acesta a acordat un singur interviu in exclusivitate echipelor TV SENSO (Romania) si TV Tanzania, in conditiile in care au fost prezenti reprezentanti mass-media din zeci de tari ale lumii.

Dar despre ispravile si activitatea echipei TV SENSO care a filmat in Tanzania timp de o luna si jumatate, despre momentele unice pe care le-au surprins, despre lucurile vizitate si oamenii pe care i-au cunoscut, veti avea ocazia sa aflati chiar in aceasta seara, in direct, la emisiunea moderata de catre Cosmin Selesi - "Crazy Romanians" care va difuza si primele imagini. Mai mult, reportajele realizate de Oana Georgescu si intitulate "Tanzania - intre Kilimanjaro si Oceanul Indian" si "Tanzania - frumusetile de la capatul lumii" sau cele doua show-uri (African Beaty Fashion Show - Arusha, Kilimanjaro si finala Model of The World) vor putea fi urmarite pe TV SENSO pe 31 martie, 14 aprilie, 1 mai si 12 mai, incepand cu orele 19.30. In studio se vor afla cele trei fete care au reprezentat Romania (Elida Daineanu), Bucuresti (Alexandra Chiroiu) si Rep. Moldova (Ana Lavranciuc), apoi Mihaela Tudor, castigatoarea Miss Bikini World - Malta 2002, Camelia Seceleanu (director Miss Tourism World Romania) si Octavian Ursulescu, "specialistul" concursurilor de frumusete de pe la noi, dar si cel care a prezentat prima si singura pana acum finala internationala gazduita de Romania: Miss Tourism Europe - Busteni 2003.

Haideti sa revenim in... Tanzania si va spunem ca membrii juriului prezidat de John Singh le-au observat si monitorizat tot timpul pe concurente, au tinut cont de comportamentul si seriozitatea lor, de punctualitate si profesionalismul dovedite mai ales la repetitiile care in ultima saptamana au tinut si cate zece ore pe zi, de interviurile si speech-urile sustinute in diferite ocazii de fiecare in parte. Si asta pentru ca este aproape imposibil ca in numai doua ore de spectacol membrii juriului (a fost prezidat de John Singh si de sotia presedintelui Tanzaniei) sa-ti faca o impresie despre toate concurentele, sa aleaga si sa ia decizii obiective si... definitive in privinta a aproape 100 de fete foarte frumoase.

Iata de ce, la astfel de concursuri, pe langa trofeu si primele 4-5 locuri (finaliste), se ofera o multime de premii speciale. La finala Model of The World - Tanzania 2006 s-au acordat urmatoarele superlative: Best Hair (Rusia), Best Evening Gown (Mexic), Best National Costum (Mongolia), Face of The Net (Zimbabwe), Miss Personality (Tanzania), Miss Photogenic (China - Taipei), Platinum Model (Germania), Miss Press (Sri Lanka), iar premiile Miss Tourism World Organisation pe continente (5) au fost adjudecate de reprezentantele Spaniei, Zambiei, Chinei, Australiei si Jamaicai. Primele doua premii au fost discutabile, pentru ca favoritele din Europa si Africa publicului si nu numai, erau alte fete. Printre ele se aflau si fetele noastre care de data aceasta nu au mai reusit sa castige nimic. Succesele obtinute pana acum de romance (trei finale mondiale Miss Bikini World - Malta 2002, Miss Tourism World - Venezuela 2003 si Model of The Universe - Turcia 2005 castigate, prezenta Elidei, a Anei si a Alexandrei remarcata si apreciata peste tot si cea a Alinei Ciorogariu - Miss Tourism World 2003 (Venezuela), acum reprezentant al MTWO in intreaga lume, alaturi de numeroasa delegatie a Romaniei, i-au facut sa spere mai mult. Concurenta a fost insa accerba, deci a trebuit sa ne multumim cu Mikumi National Park Award, premiu cucerit de Elida Daineanu.

Primele patru locuri au fost ocupate in ordine de reprezentantele Angolei (Karina Silva), Mongoliei (Gantagoo Bayarkhuu), Poloniei (Renata Nowak) si Croatiei (Paula Tomic).

Faimoasa coroana cu diamante si tanzanite ce valoreaza 56.000 de euro a fost cucerita de catre reprezentanta Africii de Sud. Frumoasa Henri Van Schalkwk este studenta la Stomatologie, la Universitatea de Medicina din Cape Town, dar isi doreste sa ajunga un top-model faimos. Cu siguranta ca visul i se va implini foarte curand, mai ales ca toata activitatea sa in domeniu se va desfasura in acest an sub culorile MTWO care va organiza in septembrie, chiar in tara sa natala, finala mondiala Miss Tourism World 2006.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.