Moldovenii sunt frati cu romanii, iar daca la Bucuresti Eurovisionul s-a incheiat in scandal, Chisinaul nu putea sa ramana dator la acest capitol. Dupa ce pe 25 februarie organizatorii au decis ca preselectia nationala din tara vecina sa se repete din cauza calitatii prea slabe a pieselor, Arsenium, numele de scena al fostului component al trupei O-Zone, Arsenie Todiras, cu piesa "Loca", va reprezenta Republica Moldova la Atena, alaturi de Natalia Gordienco, fosta solista a trupei Millenium.

Victoria lui Arsenie Todiras nu a surprins aproape pe nimeni. De altfel, imediat dupa esecul din 25 februarie, in presa de dincolo de Prut a inceput sa circule zvonul ca finala se repeta tocmai pentru ca Arsenie sa poata castiga. Pentru ca circul sa fie total, cu doua zile inainte de finala din 15 martie, Marian Starcea, unul dintre compozitorii care s-au retras din concurs, a facut o conferinta de presa in care a anuntat ca stie numele castigatorului.

El l-a scris pe o foaie de hartie pe care a bagat-o intr-un plic, pe care, apoi, l-a sigilat. Imediat dupa anuntarea castigatorului, el a deschis plicul, unde scria negru pe alb "Arsenium si Natalia Gordienco". In finalul conferintei de presa, Starcea au cerut anularea deciziei de a organiza o noua preselectie si instituirea unei echipe de experti care sa stabileasca un castigator pe baza concursului din 25 februarie. El a mai declarat: "Aceasta farsa rusinoasa trebuie oprita".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.