Starea vremii, un pretext pentru femei sexy sau barbati aratosi, trebuie sa etaleaze eterne zimbete, indiferent de capriciile mercurului. Oferta de "meteoristi" e diversificata, fiecare televiziune de la noi stringind cit mai multi prezentatori, cite unul dupa fiecare ploaie a zilei, daca e musai.

Cu papagali, ciini-lupi, palarii, sabii ninja, sorturi, multa dezinvoltura si tot atit umor, Gianina Corondan a revolutionat "starea vremii". O data cu lansarea PRO TV, meteo a devenit pentru ea "perioada de specializare si descatusare a spiritului acoperit de seminte prajite din cartierul Militari, de joaca cu improvizatia deprinsa in Teatrul Studentesc, de intarire a camaraderiei caracteristice echipei PRO TV. Desi ma simteam prinsa intr-o 'cariera>>, a fost o perioada care imi oferea foarte multa libertate". Catalin Fumuru s-a reprofilat pe "Vremea" Realitatii dupa ce s-a perindat prin studioul "Povestirilor" de pe Acasa. "M-am considerat mereu un tip suficient de talentat, incit sa nu ma tem de nici o modificare de traseu. Nici o schimbare pe care o voi face nu va fi vreodata majora si nu-mi va afecta imaginea", precizeaza Fumuru.

Debuturi temperate

Cuplul Malvina-Albertina, aparut la tanc pentru noul format al rubricii "Meteo", a adus o revigorare TVR. Tandemul lor neobisnuit a avut un impact puternic asupra publicului. Intre timp, duetul s-a destramat: Albertina se ocupa de rubrica "Meteo" de la Jurnalul TVR 2, Malvina a ramas fidela postului care a consacrat-o. "Inainte nu urmaream cu mare interes rubricile despre vreme. Era de ajuns sa arunc o privire pe cer ca sa stiu cum va fi afara. Cum eu sint acum cea care ofera informatia, iau totul in serios. Tin cont de cei 10, 15, 20 l/mp pe care ii anunt".

Grade si procente

Retetele unei "vremi bune" difera de la caz la caz. Pentru Fumuru, primul minut si jumatate inseamna sarm. "Urmatorul minut sint dezinvolt, apoi o alta jumatate sint plin de profesionalism, iar in ultimele doua minute dau si ceva informatie pe care ma bazez cel mai mult, de altfel". Gianina merge pe procente: "Sarm - 36%, profesionalism - 6%, dezinvoltura - 88%, informatie - 100%".

Critica de succes

Constructive sau nu, criticile exista. Gianina este inca derutata de observatiile uneori dure pe care le primea de la telespectatori nemultumiti: "'Cum iti permiti sa calci harta tarii in picioare?>>. Pai cum? Prin contract. Obligatie. Toti calcam pamintul tarii in picioare! Criticile ramineau putine in comparatie cu gramada de mesaje entuziaste si constructive. Altfel n-apucam sa fac rubrica nici doua luni".

Malvina a constatat chiar pe pielea ei rigorile impuse noilor "meteoristi". "Am fost la un moment dat admonestata ca nu zimbeam. La cum a fost insa vremea in ultima perioada si la ce se anunta, nici nu pot face asta", "tuna" ea. Cel mai dur aparat critic al lui Fumuru este chiar familia. "Sotia mea nu scapa nici o virgula, si nici fiul meu, care ma taxeaza schimbindu-ma cu desenele animate. Sint totusi deschis la critici pertinente si ma preocupa perceptia oamenilor asupra muncii pe care o fac", spune el. Magda Palimariu, responsabila cu vremea la Prima TV, primeste telefoane de admonestare "mai ales de la telespectatori din Banat sau Constanta, care imi reproseaza ca ramin citeodata mai mult pe aceeasi parte a hartii, fie in vest fie in sud-est".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.