Joi noapte, emisiunea "Dan Diaconescu in direct" era titrata in felul urmator: "Tragedie. A murit Laura Stoica". Contrar titrajului, insa, in emisiune la Diaconescu avea loc o comedie al carei personaj principal era Gigi Becali. Din cind in cind mai intervenea, desigur, si personajul secundar (Diaconescu, ca doar nu portarul postului) cu prostii de genul: "Sa vedem ce se va intimpla cind veti veni la putere!". La finalul asa-zisului talk-show, adica dupa ora 1.00, Danut a promis pentru urmatoarea seara detalii fierbinti despre tragedia Laurei Stoica si a organizat rapid un scurt omagiu pentru - atentie, va rog! - "cea care a murit in timpul acestei emisiuni". Omagiul a constat, evident, intr-o poza cu Laura Stoica si piesa ei cea mai cunoscuta, "Un actor grabit". Mi-am si imaginat, in timp ce urmaream omagiul cu pricina, cum vreun subaltern de-al lui Diaconescu a cautat pe Internet, la cererea sefului, o poza cu Laura, dupa care, tot la cererea sefului, a descarcat repede si mp3-ul cu piesa respectiva. Mi-am mai imaginat si urmatorul dialog penibil: "Sefu’, am gasit o poza, da’ e cam mica, n-are decit 38 KB", "O bagi asa, ca n-avem ce face, ne-a luat pe nepregatite tragedia. Si cauti pentru miine niste poze mai mari. Hai, descarca repede si-o melodie, ca sa fie omagiul ca lumea!" Acum, ca am terminat cu omagiul adus de OTV Laurei Stoica, sa revenim la formularea - "cea care a murit in timpul acestei emisiuni" - asupra careia va atrageam atentia mai sus. Ce-ati inteles dumneavoastra din ea, dragi cititori? Ca, daca e sa ma-ntrebati pe mine ce-am inteles, o sa va raspund ca am impresia ca Dan Diaconescu a luat-o razna de tot. Se considera deja proprietarul tuturor tragediilor din lume si are impresia ca, daca cineva a murit in timp ce el statea de vorba cu Becali, se cheama ca a facut-o in direct la OTV, in timpul emisiunii lui. Sint curioasa daca, de exemplu, moartea Papei s-a petrecut tot la "Dan Diaconescu in direct" sau s-a nimerit la "De-a alba neagra"…

Mi-am amintit o faza din emisiunea "Zodia fluturelui", aia in care Dan Negru le-a avut ca invitate pe divele Corina Danila, Andreea Marin, Daciana Sirbu, Alessandra Stoicescu, Irina Schrotter, Daniela Nane si Laura Badea. E vorba, evident, de o gluma din repertoriul de tiganca al actritei Adriana Trandafir: "Am venit, Dane, ca am auzit ca ai fete frumoase si titoase". Si mi-am mai amintit ca nici uneia dintre dive n-am reusit sa-i citesc pe mutrita vreo urma de jena, la auzul acestei poante. Asa ca ma intreb si eu, ca orice om supus nelinistilor metafizice: Oare "fetele frumoase si titoase" or fi rasuflat macar usurate ca glumita n-a fost insotita si de citeva ciupituri de fund? Sau le-ar fi fost indiferent si un gest de genul asta, in ideea ca nu conteaza cum esti tratat daca se lasa cu publicitate?


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.