Trupa romaneasca ar putea concura la noua etapa de preselectie pentru a reprezenta Republica Moldova la concursul de la Atena

Dupa ce au esuat la faza de preselectie organizata in Romania, pentru trupa Akcent a aparut o oportunitate nesperata de a continua cursa Eurovision.

Mihai, Sorin, Adi si Marius ar putea participa, totusi, la finala concursului de la Atena, insa din partea Republicii Moldova.

Din cauza dificultatii de a selecta un candidat in prima faza a preselectiei, in cadrul careia s-au clasat pe primul loc trei interpreti cu acelasi numar de puncte (18), Comitetul Organizatoric "Eurovision 2006" din Moldova a anuntat o noua etapa de preselectie. La faza suplimentara, care va avea loc pe data de 15 martie, vor putea participa "toti doritorii, inclusiv interpreti de peste hotare". Potrivit Ministrului Culturii si Turismului de peste Prut, Artur Cozma, aceasta competitie va fi deschisa si artistilor romani:. "Interpreti din Romania, precum formatia Akcent, sau chiar si din Spania ar putea concura la noua etapa pentru a reprezenta Republica Moldova".

Si-au anuntat deja participarea

Potrivit demnitarului moldovean, care este si vicepresedintele Comitetului Eurovision, intrepretii straini amintiti mai sus si-au anuntat deja participarea la preselectia care va avea loc in Studioul nr. 2 de la Teleradio din Chisinau. Din numarul total de compozitii inscrise la concurs vor fi alese doar 15. Daca Moldova nu va reusi sa-si desemneze in timp util un candidat pentru finala Eurovision de la Atena, va fi obligata sa achite taxa de participare in valoare de 7.000 de euro si sa transmita in direct concursul, plus ca isi va anula sansa de a mai participa la finala din 2007.

Sursa: Click.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.