Duminica, pe parcursul a zece ore, Realitatea TV s-a alaturat altor posturi de televiziune din intreaga lume care au organizat programe de tip teledon in scopul stringerii de fonduri pentru sinistratii din Indonezia. Cu toate ca demersul a fost un succes din punct de vedere financiar, teledonul nu a atras suficienti telespectatori.

Campania "Infern in Paradis", initiata de Realitatea TV cu scopul de a stringe fonduri destinate sinistratilor din Indonezia, s-a desfasurat duminica, la Hotel Hilton. Incepind cu ora 11.00 si pina la ora 21.00, un numar mare de invitati au raspuns, in serii, telefoanelor oamenilor dornici sa ofere ajutor. Printre vedetele si personalitatile prezente s-au aflat Alexandru Arsinel si Stela Popescu, Florin Iaru, Razvan Exarhu, Mircea Vintila, Romanita Iovan, Cozmin Gusa, Elisabeta Lipa, Florin Piersic jr., Razvan Mazilu, Mihaela Radulescu, Mihai Albu, Vlad Radescu, Corina Cretu, Marius Bodochi, Catalin Botezatu, Victor Rebengiuc, Mariana Mihut si Aurora Liiceanu.

In finalul serii au venit presedintele Traian Basescu, insotit de purtatoarea sa de cuvint, Adriana Saftoiu, si primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu. Au existat doua modalitati prin care au fost centralizati banii: telefoanele speciale, la care se inregistrau automat donatii de cite 2, 4 sau 6 dolari, si donatiile in conturile puse la dispozitie. Pina seara s-a ajuns la suma de 15 miliarde lei. Pe parcursul zilei au aparut si citiva donatori mai speciali. Dupa ora 20.00, la Hilton au venit opt copii de la un orfelinat din Prahova, care au donat 10 CD-uri cu melodii interpretate de ei pentru a fi licitate. Discurile au fost cumparate de Realitatea TV, cu suma de 1.000 de euro. O alta licitatie a fost organizata cu desene ale mai multor copii, una dintre fete cerind, foarte hotarita, 900 de euro pentru desenul ei. Foarte multi copii au sunat pentru a-si dona alocatiile, iar un numar destul de mare de pensionari au oferit intre 500.000 si 700.000 de lei.

Multi au sunat sa-si ceara scuze pentru ca nu-si pot permite sa faca donatii, unii oferindu-se, in schimb, sa mearga in Indonezia pentru a ajuta la reconstructie. Un alt moment important al campaniei s-a consumat atunci cind Mihaela Radulescu a anuntat ca se gindeste sa infieze un copil indonezian. Contactata telefonic, vedeta ne-a spus ca a discutat mult pe aceasta tema cu sotul ei si ca s-au hotarit tocmai pentru ca au deja un copil de sase luni. Se pare ca acest lucru va fi si un avantaj pentru ei, familiile care au deja copii avind prioritate pe listele de adoptii. Mihaela Radulescu si sotul ei s-au inscris pe listele create de UNICEF. Un alt caz special a fost cel al compozitorului Cornel Constantiniu, si el beneficiar, recent, al unei campanii de stringere de fonduri.

Bani multi, ratinguri mici

Desi teledonul Realitatii a strins mai multi bani decit se asteptau organizatorii, din punctul de vedere al succesului media, evenimentul n-a stat foarte bine. Virful de audienta a fost inregistrat aproape de ora 19.00, cind a aparut in direct presedintele Traian Basescu. Pe tot restul celor 10 ore de transmisie, ratingul Realitatea TV a stagnat pe la 1.5 puncte. In acelasi timp, Antena 1 a avut o zi de exceptie si la divertisment, si la stiri. In timpul zilei, Antena 1 a inregistrat un rating de 5% si 15.9% cota de piata, pentru ca in prime-time sa ajunga la 9.9% rating si 20.1% cota de piata. Televiziunea din Baneasa a "batut" concurenta si seara tirziu, dupa ora 23.00 inregistrind 4.9% rating cu o cota de piata de 20.4%.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.