Nu mai e un secret ca Matilda Pascal-Cojocarita si sotul ei, Stefan Cigu au facut facultatea cot la cot.
Timp de cinci ani, cei doi soti au facut naveta la Bucuresti la Universitatea Spiru Haret. Dupa 5 ani de Conservator, cei doi si-au dat licenta. In urma cu doi ani, interpreta de muzica populara si cunoscutul dirijor s-au inscris si la master.

Zilele trecute ei si-au sustinut examenul de incheiere pentru masteratul in folclor. La examen, cei doi soti au fost tratati ca orice student la master, ba mai mult au fost dati de exemplu pentru stradaniile depuse de a invata si a obtine note bune. Interesant este ca si fiul interpretei, Alin Cojocarita calca pe urmele mamei sale. El s-a inscris la masterat la Cluj, la sectia vioara principal, fiind in anul I. De asemenea, interpreta de muzica populara va sustine in acest sfarsit de saptamana un spectacol la Sala Radiodifuziunii Romane, duminica, 5 martie, de la ora 18. Spectacolul intitulat "Martisoare Muzicale" va fi prezentat de Violeta Anghel si Eusebiu Stefanescu. Printre invitati sunt: Dumitru Farcasu, Petrica Mitu Stoian, Nineta Popa, Vasilica Tataru-Nastase si Cristian Nastase, Florin Georgescu, Gabriel Dorobantu, George Natsis, Petrica Moise si Virtuozii banatului. Producatorul spectacolului este Gabriel Beernecher, consilierul artistic fiind Madalin Voicu. Spectacolul va fi urmat si de lansarea albumului Matildei "Melodii de-atunci, cantate-acum".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.