Marti, pe la prinz, cind eu tocmai ma bucuram ca am iesit din balcon inainte sa apuce sa ma zboare vintul, Simona Balanescu, prezentatoare a unei emisiuni medicale de pe Realitatea TV, a urat tuturor telespectatorilor "o primavara frumoasa!". Nu ma pot abtine s-o suspectez ca a urmarit ceva diabolic: ca oamenii sa ia de buna urarea, sa iasa din case imbracati de primavara, dupa care sa zaca cu febra 42, uitindu-se la emisiunea ei medicala, ca sa afle ultimele metode de tratament al gripei.

Dar mai bine sa lasam ce s-a intimplat marti dimineata si sa ne concentram asupra a ceea ce s-a intimplat marti seara, cind, cu numai citeva ore inainte de Ziua Martisorului, vijelia si viscolul atinsesera deja cote maxime. Si s-a intimplat ca, in incapatinarea lor deja consacrata de a face trasmisiuni in direct de la calamitati si alte urgii naturale, televiziunile si-au scos in strada reporterii ca sa ne relateze cit de nasoala e vremea. Saracii de ei, mi-au rupt inima, in special fata de la Antena, care nici nu putea, mititica, sa tina ochii deschisi din cauza vintului. Dincolo de faptul ca m-a coplesit atit de tare mila, mai cred si ca, de data asta, televiziunile au facut un calcul foarte gresit. Adica, una e sa-ti trimiti oamenii sa faca transmisii de la inundatii, unde nu exista risc prea mare sa se inece in apa care le vine pina la genunchi, si alta e sa-i scoti in ditamai frigul, fara sa te gindesti ca a doua zi vor fi toti in pat si n-o sa mai aiba cine sa se emotioneze in fata tarabelor cu martisoare.

In incheiere, ceva mai vesel, mai usurel, mai de primavara. Va povesteam ieri cite ceva legat de prestatia lui Becali la emisiunea lui Madalin Ionescu de pe National TV. N-am apucat sa va spun insa ce mesaje trimiteau telespectatorii. Unul, de exemplu, a zis asa: "Domnule Becali, v-am visat acum juma’ de ora". Foarte frumos, desi ar fi putut sa fie si mai frumos. Ca de exemplu: "Domnule Becali, tocmai visez ca va trimit un mesaj in care va spun ca v-am visat acum juma’ de ora!". Cel mai tare mi s-a parut insa urmatorul: "Domnule Gigi Becali, ce pot sa fac sa va conving sa fiti mentorul meu?". Acestui telespectator as vrea sa-i raspund eu, mai ales ca viitorul dumnealui mentor e destul de ocupat: Cum ce sa faci, dom’le? E cit se poate de simplu. Inveti sa scuipi oamenii direct in ochi, te urci pe propria masina, la stop, si dirijezi circulatia, daca nu merge cu dirijatul, scoti o ranga si-i indoi tabla, ca sa se vada clar cine-i smecher, te injuri cu lumea, ai grija sa fii tot timpul cit se poate de agitat si, nu in ultimul rind, ai grija sa spui cit mai multe prostii, intr-o limba romana de clasa a II-a (repetata de vreo patru ori), ca sa se rida lumea… Eventual candidezi la presedintie si… gata, se cheama ca ti-ai cistigat mentorul visat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.