Am mai scris-o si altadata: se pot realiza spectacole de tinuta si in egala masura atractive daca exista inventivitate si imaginatie.

Si de aceasta data Marian Filimon, presedintele Patronatului IMM Galati, a gasit reteta magica. In colaborare cu Primaria municipiului (primar, Dumitru Nicolae), el a conceput un duel al elegantei - vestimentare si muzicale deopotriva.

Directorul teatrului muzical "Nae Leonard", Florin Melinte, a pregatit perfect sala, punand la dispozitie si cele mai moderne dotari de sunet si lumini. De altfel, nimic nu a fost intamplator, fiindca si colectia reputatei creatoare Liza Panait (Casa Vili) a fost una legata de muzica.

Chiar titlul colectiei, "All That Jeansss" a fost inspirat de film "All That Jazz", cu coregrafia excetionala a lui Bob Fosse, cu un Roy Scheider de neuitat si cu frumoasa Jessica Lange, in chip de Moarte... dulce si tandra (cine poate uita secventa finala, cantata si dansata de o trupa de vis, pe piesa "Bye, bye, love"?). Pe de alta parte, colectia se refera la un material, denimul, care a facut epoca si care se leaga indisolubil de istoria muzicii. Nu e vorba numai de muzica country-denimul a fost introdus in 1850, prima culoare fiind doar indigo, sub forma de salopete. Dar indeosebi muzicienii rock poarta pantaloni si jachete jeans, denimul fiind introdus in moda abia in 1980. Pe scena au fost prezentate si fragmente de spectacol de mare succes "Sangres ardiente", secventele consacrate Rusiei si Spaniei, cu contributia muzicala a cunoscutului muzician Marius Mihalache. Nu intamplator am pus titlul acestui articol, pentru ca Liza Panait a intentionat s-o introduca pe frumoasa si talentata Andra in distributia show-ului.

Dupa ce a admirat parade de eleganta si culoare din culise, a venit randul Andrei, alaturi de cele doua dansatoare ale sale, sa demontreze ca nu intamplator a primit in acest an premiul "Vocea anului", din partea revistei noastre. Glas de exceptie, adevarata regina R&B (ne umfla rasul cand ne gandim cine isi auto-atribuie acest titlu, cu complicitatea unor psedudo-cronicari), Andra a impresionat inca o data prin capacitate ei de a aborda orice gen muzical, inclusiv folclorul. Numeroasele personalitati din sala au aplaudat in picioare un show cum rar s-a putut vedea nu numai la Galati, dar pe orice scena din tara!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.