Selectia finala a concursului Eurovision s-a incheiat duminica cu victoria lui Mihai Traistariu, care va reprezenta Romania in finala de la Atena.

Ca in fiecare an, faza nationala a acestui concurs s-a desfasurat in acelasi stil caracteristic de scandal de Dambovita. Circul a fost iscat de Violeta Modorcea, mama si managerul fetelor de la Indiggo, care a cerut anularea televotingului, amenintand si cu solicitarea de daune materiale organizatorilor.

Juriul acestei editii a fost alcatuit din: Ionel Tudor, Titus Andrei, Mirela Fugaru, Cristian Faur, Malina Olinescu, Mircea Dragan si Marius Moga. Evident, decizia lor nu a multumit pe toata lumea, dar in stabilirea rezultatului final televotingul exprimat de publicul telespectator a avut o pondere de 50%.

Ca in fiecare an, asa cum ne-am obisnuit deja, scandalul la Eurovision a fost in floare. Mama fetelor de la Indiggo, Violeta Modorcea, a inceput sa vocifereze inca din timpul televotingului, sustinand ca, vezi Doamne, piesa fetelor ei nu poate fi votata. Mama gemenelor, ex-profesoara, actualmente managerul trupei, a contestat vehement televotingul, considerand ca fetele ei au fost sabotate. Dupa un "circ" de rigoare la juriu, Violeta Modorcea nu a putut sa inteleaga ca piesa "Be my boyfriend", fie ea si compusa de Dieter Bohlen, fostul component al trupei Modern Talking, nu a urcat pe locul 1 nici in clasamentul juriului si nici in cel alcatuit de public!

Violeta Modorcea, care a confundat probabil Eurovisionul cu Mamaia Copiilor, a acuzat TVR de hotie, solicitand ajutorul politiei si sprijinul presedintelui Traian Basescu, spre consternarea audientei. Mama gemenelor a vorbit de integrarea Romaniei in UE, de imaginea tarii in lume - "vreti sa se spuna mereu ca suntem o tara de hoti?" - dar fetele sale defilau in platou, uitand de bunul simt si de respectul pentru cei din jur, cat si pentru telespectatori. Parada fetelor imbracate in rosu ne-a dat impresia ca ne aflam la desenele animate cu cele doua gasculite galagioase cu bonetica, Abigail si Emilia... din "Pisicile aristocrate".

Scandalul a continuat si in emisiunea ce a urmat concursului, "Eurovision - pro si contra", unde "familia" Indiggo s-a napustit efectiv asupra gazdei Catalin Maruta, agitandu-si permanent telefoanele si incercand sa demonstreze ca "fanii nu le pot vota". Cele trei Modorcea au facut uz in nenumarate randuri de celebritatea de care s-ar bucura in Germania, tara care s-ar simti... jignita de ceea ce li se intampla la selectia din Romania.

Despre Delia (care a cantat mult mai bine si decat fetele nemultumite de la Indiggo), cea care a interpretat la selectia finala piesa "Gandesti prea high" a lui Costi Ionita, s-a zvonit ar fi fost notata slab de juriul de specialitate din pricina autorului piesei, care e un manelist.

Printre cei care au facut o impresie foarte buna la aceasta editie s-au numarat: Dora, romano-norvegianul Tony Poptamas cu Desperado si Jasmine, care, in ciuda faptului ca nu au castigat, s-au clasat pe un loc bun. Calificata cu doua piese in cele doua semifinale nationale, multi au fost de parere ca si Gina Pop ar fi obtinut un loc mult mai bun daca intra in finala cu cealalta piesa.

Titus Andrei, membrul juriului care a schimbat clasamentul final cu punctele sale, a fost acuzat de anumite persoane ca a tinut cu Mihai Traistariu. Omul de radio a declarat ca si-a depus optiunea inaintea celorlalti membri ai juriului, insa pe post a fost desemnat sa le citeasca ultimul. Deci, nici o legatura... Oricare ar fi fost ultimul putea schimba clasamentul...


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.