Spicuiesc dintr-o confesiune pe care o doamna i-a facut-o doctorului Cristian Andrei, in emisiunea "9595" de la Antena 1: "M-a batut de mi-a sarit singele pe pereti… S-a razbunat cu cutite, cu topoare", "Imi spunea ca ma iubeste, ca ma omoara, dar ca, pina ma omoara, ma iubeste", "Ma batea urit, am sechele pe la cap"… Interesant, nu? Sa trecem mai departe. Ce raspunde doamna cu pricina la intrebarea lui Cristian Andrei: "Va batea cind se-apropia sa faceti dragoste?" Raspunde asa: "Ma batea pentru dragoste". Si asa: "In pielea goala, iesea-n fata copiilor". Buun. Dar la intrebarea: "V-a anuntat ca a murit fetita si ca vrea sa faca dragoste cu dumneavostra?" Pai, raspunde dupa cum urmeaza, dragi cititori: "In momentul ala!". Dragut, nu? Si pur si simplu nu ma pot abtine sa observ o chestie. Anume ca televiziunile si-au nuantat criteriile dupa care ii selecteaza pe protagonistii emisiunilor de tip "9595". Adica, sigur ca da, femeile zdrobite-n in batai ramin, in continuare, deosebit de interesante. Dar daca apare una cu o poveste in care violenta se imbina armonios cu erotismul bolnav, are toate sansele sa intre imediat pe post, lasind in urma ei o coada de victime rusinate de traumele lor banale si de istoria lor domestica plina de singe, dar lipsita cu desavirsire de perversiuni.

Doamnelor si domnilor, Teo s-a enervat in sfirsit. I-a facut o propaganda de zile mari lui Costi Ionita, manelistul care, sub pseudonimul Umberto Tomassi, tocmai pacalise juriul de la Eurovision, s-a zborsit la telespectatori ("Ba, si care-i problema cu maneaua?") dupa care s-a declarat fanul genului ("Ca pin-acuma n-am fost asa mare fan, da’ de-acumaaa…"). Eu insa refuz sa cred lucrurile pe care Teo le-a spus la nervi. Sint ferm convinsa ca n-o sa asculte niciodata manele din pasiune, in spatiul ei privat. Doar asa, in emisiune, si doar pentru banii din ziua de salariu, desigur.

Camerele de supraveghere de pe DN1 au surprins deja primul accident. Am aflat asta de la stirile Antenei 3, unde, de altfel, am vazut si imaginile cu pricina. Ca si cei de la Antena 3, am observat si eu, cu uimire, cum, imediat dupa accident, mai multe masini si-au vazut senine de drum, fara ca soferii lor sa-si puna problema de a ajuta in vreun fel victimele. Pina la urma insa i-am inteles pe bietii oameni. Iar accident, iar singe, iar morti? Sa se fi oprit doar asa, ca sa se deprime? Aa, daca ar fi fost vorba despre vreo bataie, despre vreun viol, ceva, atunci cu siguranta ar fi devenit solidari si s-ar fi oprit. Ca sa se distreze, sa faca galerie si sa sparga o saminta, in santul de pe marginea soselei, normal.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.