Toata lumea sa stea incolonata civilizat la coada, ca eu tre’ sa-mi rezolv mai intii o pila. Mai exact, tre’ sa-mi rezolv un prieten care mi-a trimis urmatorul e-mail: "Scrie si tu o trampa despre meciurile de aseara. Ideea este ca ma uitam la Steaua - Heerenveen. Un stelist ajunge cu mingea in careu, faza periculoasa, se pregateste sa traga, iar eu vad 'Skoda Octavia, un proiect ambitios devenit realitate>> sau cum ma-sa o fi sloganul de la Skoda. Asta la PRO TV. Pe TVR1, Rapid - Hertha Berlin si… cam acelasi scenariu… Eu zic ca merge sa spui ceva de foamea astora". Sigur ca da, frate, se face, da’ nu uita ca mi-esti dator cu niste CD-uri pe care mi le-ai promis inca de acum vreo doua luni. Deci: Eu nu stiu nici cine-i Heerenveen, nici cine-i Hertha Berlin (de Steaua si Rapid am mai auzit), dar stiu cine-i Skoda Octavia si nu mi-o inchipuiam asa hulpava de publicitate incit sa se interpuna intre telespectatorii microbisti si fazele periculoase. Dar, daca asa stau lucrurile, ii dau un sfat: Draga Skoda Octavia, ia-o si pe sora ta, Felicia, si duceti-va impreuna in emisiunile-concurs de genul "0900 90 10 X0". Fiindca prezentatoarele acestor concursuri fac ca toate alea (tipa, tremura, se tavalesc, isi dau ochii peste cap, trintesc, bufnesc, suspina, lacrimeaza, lesina), se nasc acolo niste faze fierbinti de care ati fi chiar fraiere sa nu profitati.

Pe canalul Teleshopping, intr-o zi, era emisiune despre jucarii. Adica, un tip si-o tipa se tavaleau printr-o camera cu jucarii, incercind din rasputeri sa le vinda. M-am uitat 10 secunde la ei, dupa care am schimbat canalul, din cauza ca ma lovise duiosia, fix in moalele capului. Pai, va dati seama in ce pericol se afla bietii prezentatori, cu un asemenea job? Va dati seama ca, daca se mai prostesc mult cu jucariile alea, pot sa dea, saracii, in mintea copiilor si sa inceapa sa bage cuie-n priza, sa deseneze peretii, sa faca pipi-n pat si sa se dea toata ziua cu fundul de pamint ca vor in parc, la tobogane? Uite, eu doar am scris citeva rinduri despre acest fenomen si am inceput sa ma contaminez. De-abia ma abtin sa nu strig: "Mamaaa, Teleshopping, bubaaa!". Aruncati repede ziarul la cos, ca se ia.

Seria de filme "Liceenii" s-a mutat, de pe PRO Cinema pe PRO TV. Cu aceasta ocazie, am revazut o secventa in care Oana Sirbu ii da iubitului ei de dinaintea lui Stefan Banica jr., cadou de ziua lui, un roman de dragoste intitulat "Adio". Cum stiam ca, la putina vreme dupa cadoul asta, avea sa-l si paraseasca, am ramas impresionata de subtilitatea fazei cu romanul. Desi, daca ma gindesc bine, s-ar fi putut alege un titlu si mai sugestiv: "Esti un nesimtit, du-te naibii!", "Sa nu ma mai saluti, ca nu-ti mai raspund", "Huooo!" sau - de ce nu? - "Mori, neseriosule!"


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.