Primul pe lista, adolescentul de 16 ani care a omorat un copil de 13, dupa ce i-a injunghiat mama si gazda. Urmeaza fata gasita moarta de frig in padure, despre care s-a constatat ca fusese, in prealabil, batuta crunt. Se succed, apoi, intr-un veritabil carusel al ororilor, batrana snopita si violata de propriul fiu, nevasta ciopartita, din gelozie, in fata colegelor de serviciu; barbatul care si-a gasit sfarsitul strivit sub un bloc de beton si pustiul de 12 ani descoperit fara suflare in podul casei; doi batrani talhariti si injunghiati; insul care s-a sinucis dupa ce si-a denuntat rudele la Politie, pe motiv ca incasa in familie batai nenumarate; o femeie de 79 de ani ucisa de propria nora.

La categoria "Soft", 10 caini otraviti, un detinut care a evadat, a furat o masina, apoi inca una (dupa ce prima a ramas fara benzina), fiind prins de Politie la doar cateva ceasuri dupa fuga din puscarie; hoti filmati in timp ce furau; un spaniol ranit la vanatoare in padurile noastre; un individ care a incendiat 7 gospodarii, printre care si a lui; un "incendiu devastator" la Brasov.

Ce e cu atatea grozavii la un loc? Ati "urmarit" Stirile de la ora 5 de la Pro Tv, editia de miercuri. Cu ceva vreme in urma, unii incepusera sa rasufle usurati: jurnalele de dupa-amiaza nu mai mustesc de sange. S-au mai dat pe brazda si televiziunile, strecurand, printre niscaiva scatoalce conjugale, si vesti care sa mai insenineze zilele romanului. Ba chiar, la un moment dat, se pornise o adevarata contraofensiva a informatiilor blande si frumoase, de parca zana buna a stirilor se intorsese din concediu si presara de zor peste noutati pulbere euforizanta. Minunea a durat nu trei zile, ci cateva luni. Pana cand responsabilii cu audientele au vazut ca nu e nici o scofala sa-i zugravesti romanului viata in tonuri rozalii, el tot rosu aprins, imprastiat pe pereti, pare ca vrea sa vada. Sau asa i s-a picurat in creier.

Din pacate pentru amatorii de senzatii tari, conform reglementarilor impuse de Consiliul National al Audiovizualului, posturile tv nu mai pot difuza, la jurnalele de dupa-amiaza, imagini socante sau descrieri amanuntite ale lucrurilor abominabile cu care se indeletnicesc dezaxatii. Din pacate pentru restul lumii, CNA nu poate interveni si asupra continutului buletinelor informative. "Noi ne ocupam doar de ce se vede si de ce se aude, in functie de ora de difuzare. Imaginile sunt cele care trebuie sa respecte legea, nu se mai dau prim-plan-uri cu victimele, modul de prezentare s-a schimbat. Cum alege fiecare post sa-si alcatuiasca stirile ramane la latitudinea sa". E limpede: cata vreme se vor gasi privitori suficient de sadici, de grobieni ori de apatici, care sa ramana lipiti de ecran pe durata maratoanelor respingatoare de dupa-amiaza, emblema realitatii va continua sa fie cadavrul in stare de putrefactie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.