Intr-o seara, m-am tavalit realmente pe jos de ris. Pe OTV, la "Dan Diaconescu Direct", sub genericul "Afla totul despre tine", un domn ghicea telespectatorilor, cu ajutorul unui program de computer (pe care-l vreau si eu!!!), ce boli au, ce coeficient de inteligenta si cit o sa traiasca cu bolile si coeficientul cu pricina. Prima oara am ris pur si simplu de ce se intimpla la OTV. A doua oara am ris cind am observat ca majoritatea telespectatorilor ii cereau lui nenea sa le spuna de boli si de durata vietii, dar nu erau interesati de inteligenta. La un moment dat, Diaconescu chiar a intrebat-o pe o doamna de ce nu vrea sa i se spuna si cum sta cu IQ-ul, iar doamna a raspuns prompt: "Pentru ca nu cred ca sint inteligenta". A treia oara am ris sa cad de pe fotoliu cind a sunat Costin Marculescu. Nu stiti cine-i Costin Marculescu? E un domn care a dat faliment cu o agentie de fotomodele, in ciuda faptului ca si-a facut si videoclip muzical. Un videoclip in care domnul Marculescu vorbea si niste manechine se suiau pe dumnealui sau ii fosgaiau prin preajma. Nu trebuie insa sa va simtiti prost ca nu stiti cine-i Costin Marculescu, pentru ca nici nenea ghicitorul nu stia.

Si, vazind ca Diaconescu se manifesta ca si cum l-ar cunoaste, chiar a simtit nevoia sa precizeze: "Nu stiu cine sinteti, domnu’ Marculescu, da’ vad ca va cunoaste domnul Diaconescu, cred ca sinteti un prieten de-al lui". Va dati seama, a fost o gafa monumentala care sigur lui Marculescu nu i-a cazut prea bine. Dar momentul cel mai dificil a venit de-abia cind omul a solicitat sa i se divulge IQ-ul. Mai intii a cerut sa i se spuna limitele, drept care verdictul (86), mie, ca telespectator, mi s-a parut foarte amuzant. Costin Marculescu nu s-a prins insa ca intre 86 si 200 (cit, probabil, isi imagina el ca are) e o distanta destul de mare, asa ca a intrebat: "Si e bine?". Dan Diaconescu a susurat malitios: "Se putea si mai bine", iar ghicitorul in softuri s-a grabit sa-l linisteasca: "E bine, ca unul de 90 poate sa-l bata pe unul de 200, conteaza ala care munceste mai mult". Mai departe nu stiu ce s-a mai intimplat, ca am lesinat pur si simplu de ris. Totusi, daca domnul Marculescu nu s-a impacat intre timp cu situatia, as vrea sa-i dau si eu o mina de ajutor: Draga domnule Marculescu, inteligenta e doar o superstitie, linistiti-va! 86 va e perfect suficient ca sa va uitati inteligent sub fusta manechinelor. A alora de pe afisele de la metrou ca, falimentar fiind, manechine in carne si oase nu prea mai aveti sansa sa intilniti vreodata.

In emisiunea lui Bahmuteanu de pe Alfa TV l-am auzit pe Piedone spunind: "Trebuie rupta maimuta-n doua". Eu stiam expresia asta, dar era cu pisici. Sa o fi adaptat Piedone special pentru moderatoarea emisiunii in care era invitat? Dar, in cazul asta nu era mai corect sa spuna: "Trebuie rupta cotofana-n doua"?


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.