Vreau sa-i comunic ceva domnului cu mustacioara, care se ocupa de horoscop in cadrul emisiunii matinale "Canalul de stiri" de la Antena 1 (se stie dumnealui, deci nu dau nume) si care, ieri-dimineata, mi-a zis asa: "Miine este o zi din nou la care ne vom intilni". Deci urmatorul lucru vreau sa i-l comunic eu dumnealui: Deci, domnu’ astrolog, nu mi s-a potrivit ceea ce ati prezis zodiei mele, dar mi se pare ca asta nu are absolut nici o importanta. Va veni, cu siguranta, si ziua in care (sau la care?) mi se va potrivi. Important e altceva. Anume ca ati avut inca o data mare dreptate: azi a fost din nou o zi. Din nefericire pentru mine insa, a fost o zi la care nu ne-am intilnit, ca m-am trezit eu prea tirziu si nu v-am mai prins in timpul programului de lucru. As vrea, totusi, sa va rog sa-mi raspundeti la o intrebare: Va fi si miine din nou o zi sau nu va fi? Astept raspuns urgent, va rog nu rideti de mine, chiar e important sa stiu adevarul.

Recunosc, iar m-am uitat putin la "Oala sub presiune", emisiunea Marinei Almasan(u) de pe TVR 2 (ca doar nu de pe National Geographic!). Da, domnule, e exact aia cu conflictul dintre generatii. Editia pe care am prins-o s-a ocupat de "cuplurile din muzica", adica de cele gen Irina Loghin - Fuego, Benone Sinulescu - Ana Maria Ferent de la Demmo etc. N-o sa intru in amanunte. O sa ma felicit doar pentru faptul ca am avut rabdare si n-am schimbat imediat canalul. Pentru ca, daca l-as fi schimbat, n-as mai fi avut cum sa aud, sa retin si sa aprofundez doua vorbiri de-ale doamnei Irina Loghin, cintareata si om politic de renume national. Iata cuvintele doamnei Irina Loghin, in ordinea rostirii lor: 1. "In ziua de azi, textele de la tinerii... ca are dreptate domnul... domnule, s-au dus poetii..."; 2. "Sint foarte rare textele care-ti aduce un mesaj de suflet care traiesti cu el...".

Stiu ca aveti oaresce dificultati de intelegere, chiar mai mari decit daca v-as fi citat din Kant, dar, dincolo de aceste dificultati, va rog sa recunoasteti cu mina pe inima ca doamna Irina Loghin a fost foarte justa in aceste declaratii si ca parerile dumneaei sint de o rara profunzime, drept care ar putea fi lejer introduse in tratatele de specialitate. Asa e, nene, textele care ne aduce mesaje care traim cu ele e, realmente, foarte rare. Si ne-ar mai trebui vreo doua Irine Loghin... ca, vorba unei vecine de-a mea, care... cind a fost la... de era sa nu se mai intoarca din cauza ca... si sa mai zica cineva ca nu e lumea rea atunci cind... care... nici macar nu stie sa... deci... domnule, doamna Irina Loghin si toti colegii dumneaei care ii impartaseste opiniile are dreptate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.