Dintr-o stire difuzata recent (pe nu mai tin minte care post), am aflat ca pensionarii din Vaslui sint pasionati de Internet. Si-au facut masiv abonamente si il folosesc pentru jocuri (table, biliard online) si chat, iar, din cind in cind, mai pornesc si in cautare de retete. Instalata comod in fata unui computer, o bunicuta a explicat tacticos: "Mi-am pus Internet acasa ca sa vorbesc cu vecinii, cu nepotii, sa mai vad o prajitura, o mincare mai deosebita. A fost mai greu la inceput, ca era totul in engleza, dar m-am obisnuit". Acum, mie mi se pare foarte amuzant ca pensionarii din Vaslui s-au informatizat. Totusi, nu pot sa-mi dau seama ce vorbesc ei cu vecinii de bloc si cu nepotii.

Adica pensionara de la VI (alias puffy) ii da un "buzz" pensionarei de la VII (alias puffuletz) ca s-o intrebe: "auzi, fata, ai niste ulei? ca io nu mai am shi, pina vine pensia, nu am bani sa cumpar"? Iar puffuletz, zice: "nu mai da buzzuri ca te restrictionez, sa shtii, ti-am zis de 1.000 de ori sa nu mai dai buzzuri. da, am ulei, ca mie mi-a venit pensia, da’ vino sa tzi-l iei"! La care puffy, se abtine sa mai dea inca un buzz, dar trinteste un smiley cu limba scoasa si se alinta: "nu urc pina la shapte pe frigul asta nici moarta" si, in cele din urma, se ia decizia ca puffuletz sa puna uleiul pe FTP, iar puffy sa-l descarce a doua zi dimineata, cind e reteaua mai relaxata datorita faptului ca pensionarii de sex masculin nu mai downloadeaza, ca disperatii, filme porno si de arta. Dar cu nepotii ce-ar putea sa vorbeasca pe chat bunicutele din Vaslui? "Mamaie, ai ceva de mincare? Trec pe la matale sa ma hraneshti" - "Da, mamaitza, vino, ca am ciorbica d-aia de roshii cum itzi place tzie"? "Mamaie, tricoul ala cu 'fuck the system>> e la matale? Ca parca-mi amintesc ca tzi l-am adus la spalat la un moment dat shi de-atunci nu-l mai gasesc" - "Nu e, maica, da’ fii si tu mai atent cum umbli cu lucrurile, nu le mai pierde, ca viatza e scumpa, nu sint bani... Vezi ca tzi-am trimis nishte melodii marfa pe mail, le-am arhivat, ca erau cam mari...". Dar stiti ceva, in definitiv, nici nu mai conteaza ce vorbesc pensionarii pe chat. Important e ca vorbesc. Si acum va rog sa ma scuzati, ca m-a abordat strabunica-mea pe messenger ca sa-mi aminteasca sa ud florile si sa ma intrebe daca nu cumva am racit pe gerul asta.

Intrebat de reporterita de la OTV de ce, dupa ce l-a omorit pe Ioan Luchian Mihalea, a incercat sa se sinucida cu 456.788.645 (exagerez!) de Diazepame, un criminal a raspuns asa: "Nu stiu, nu am specialitate sa va spun de ce". Normal, din moment ce specialitatea omului era sa raspunda la intrebari de genul: "Care-i cea mai buna si mai rapida metoda de sectionare a jugularei?".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.