Ce poate dezvalui un sarut, mai ales cand cel putin unul din protagonisti e o vedeta?

La o privire atenta, gesturile partenerilor de sarut ne pot dezvalui cateva subtilitati interesante legate de gradul de implicare, de cine conduce si cine e condus, de cine cere si cine ofera in fiecare cuplu. Aceasta e concluzia la care a ajuns psihologul Iulian Matache, specialistul consultat de Libertatea.

Adrian Mutu si Consuelo - sarutul intim, aristocratic

Spatele drept, gatul ei usor intins, mainile lui impreunate intr-o maniera relaxata in jurul taliei ei, ochii inchisi, iata un sarut echilibrat intre erotic si aristocratic, intre "vreau sa iti arat tandretea mea" si "suntem in public si lumea e cu ochii pe noi". Chiar daca nu exista bariera intre corpurile celor doi, postura sarutului respira senzatia de eticheta si respectare a contextului.

Oana Zavoranu si Pepe - sarutul "inoportun"

Momentul ales de Oana nu pare sa fie tocmai inspirat, cel putin asa rezulta din expresia lui Pepe. Ea pare sa-si ceara acest "cadou" indiferent de context, chiar si cand Pepe mananca, lucru care nu pare sa-l faca tocmai fericit. Ce putem spune este ca nevoia de tandrete nu tine cont de rigori sociale sau eticheta in public.

Andreea si Andrei Berecleanu - sarutul romantic-matur

Amandoi participa in mod relativ egal la actul sarutului, in sensul ca au cam aceeasi inclinatie a capului. Totusi, privind poza, ne sugereaza ca acest sarut este "initiat" de Andrei (cu gatul ceva mai intins si cu mana parca tragand usor de Andreea) si "consimtit" de Andreea, sarut pe care ea il traieste la modul foarte romantic prin coborarea pleoapelor (un fel de "stingerea luminilor") si pregatirea pentru senzatia placuta.

Romanita si Adrian Iovan - sarutul ca la carte

Sarutul dintre creatoarea de moda Romanita Iovan si Adrian, sotul acesteia, este unul de manual. Corpurile foarte apropiate, cei doi tinandu-se de mana, buzele oferite generos, iata ce as putea numi un sarut ca la carte ilustrat de Romanita si Adrian. El face un pic mai mult de jumatate de drum si o cauta, iar ea se lasa usor de gasit si raspunde foarte bine gestului initiat de Adrian.

Roxana de la Meteo si iubitul ei, Laurentiu - sarutul pasional

Roxana si Laurentiu, iubitul ei, par sa traiasca intens si sa savureze pe indelete sarutul. El ii ofera un sprijin confortabil care arata ca sunt pregatiti sa petreaca timp suficient de mult in aceasta postura. Corpurile lipite, ochii inchisi care accentueaza trairea senzatiei si mana lui care o mangaie, toate aceste elemente indica multa tandrete si placerea degustata din plina unui sarut pasional.

Catrinel Sandu si Gabriel Trifu - sarutul gustat

In cazul lor putem intui ca sarutul este cerut de Catrinel si oferit generos de Gabi, chiar daca postura lui este putin incomoda (gatul intins si usor torsionat, corpul mult inclinat catre ea). Sarutul pare gustat mai mult de Catrinel, pentru Gabi nefiind un moment tocmai potrivit pentru acest gest, insa accepta sa ii implineasca dorinta ei.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.