Intr-o seara, in telenovela "Lacrimi de iubire", mai exact in sufrageria cuplului Simona - Grigore Varlaam, s-a petrecut urmatoarea scena suprarealista care a durat vreo patru - cinci minute: ea il roaga pe el sa ridice canapeaua, iar el executa gestul solicitat. Sub canapea, intacte si deloc murdare, se vad doua banane si doua portocale. Ea se mira, duce fructele la bucatarie, el ramine cu canapeaua in mina, iar secventa ia sfirsit. Dumneavoastra ati inteles ceva din scena asta? Ca eu n-am inteles nimic. Admit insa ca ramasesera cinci minute de umplut in episodul cu pricina si n-aveau oamenii cu ce. Daca-i asa, le mai sugerez si eu doua scene cu care ar putea completa, pe viitor, gaurile din telenovela. Pentru coerenta, voi ramine la aceleasi personaje. Scena 1 (10 minute): Simona si Varlaam in bucatarie. El o roaga sa-i incalzeasca ciorba, ca nu era bucatareasa prin zona. Ea refuza, pretinde ca-i o doamna si nu i se potrivesc asemenea activitati.

El tipa la ea. O ameninta ca nu-i mai da bani de coafor. Ea se supune, intr-un final. Ia oala cu ciorba din frigider, dar o scapa pe jos din cauza miscarilor nervoase. Din oala nu curge ciorba. Dimpotriva, pe jos se rostogolesc niste piese de sah. El, uimit, duce piesele pe masuta din sufragerie. Ea, si mai uimita, ia oala de pe jos si ramine cu ea in mina. Sfirsitul scenei. Scena 2 (17 minute): Simona mingiie un catel pe care i-l cumparase Varlaam, in episodul anterior, ca s-o responsabilizeze si s-o determine sa mai faca si altceva decit manichiuri si gomaje. Il mingiie vreo trei minute, pina intra Varlaam. Care se opreste in usa si priveste scena. Priveste lung si cu duiosie. La un moment dat, din ochiul drept ii picura o lacrima. Si i-ar fi picurat, poate, si a doua, daca Simona nu l-ar fi intrerupt ca sa-l roage sa iasa impreuna prin curtea vilei, la plimbare cu catelul. El refuza. Ea insista. El e ferm pe pozitii. Ea incepe sa plinga si sa sparga vaze, determinindu-l, in felul asta, sa accepte. Ies amindoi cu ciinele. Acesta zburda voios.

La un moment dat, se duce linga un pom si adopta o pozitie de usurare. Simona si Varlaam sint emotionati. Dupa ce ciinele isi rezolva problema, ei se apropie de locul evenimentului. Si ce vad in locul in care ar fi trebuit sa vada... altceva? Un set de papiote colorate in toate culorile curcubeului (ROGVAIV). Sfirsit de scena, cu personajele mirate rau. Nu vom afla niciodata de ce lui Varlaam i-a curs acea lacrima.

De la nenea care cinta "Suparat", invitat la "De 3 x femeie", am auzit versurile (de cintec): "Tot ce-ai avut mai bun tu mi-ai fi dat/ Dar eu te-am neglijat", drept care imi permit sa-i sugerez si o continuare fireasca: "Tot ce-am avut mai bun mi-ai luat/ In izmene m-ai lasat/ Deci bine ti-am facut, bai nene/ Cind, ca un nesimtit, te-am neglijat!".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.