Mi s-a intimplat ceva zguduitor. Sa-mi dea cineva o cana cu apa sa-mi revin si, dupa aia, va zic. Asa, mersi frumos. Buun: deci simbata noapte, la ora 1.42, aveam televizorul deschis pe Antena 1 cind a aparut genericul concursului "0900 90 10 10" si, imediat dupa el, o domnisoara cu chef de fluturat bancnote si de implorat telespectatorii sa dea telefoane. Ma rog, nici asta n-ar fi fost o problema daca, intr-un acces de luciditate, n-as fi vazut ca, sub sigla Antenei, scria nici mai mult nici mai putin decit "direct". Asta a fost detaliul care m-a zguduit. Adica fatuca aia, care si-asa are, saraca, unul dintre cele mai penibile joburi de pe planeta, merge la serviciu la ora 1.00 noaptea?

Ce primeste ea in schimbul acestui efort? Bani? Citi bani ar putea oare sa recompenseze acest efort? Un milion de dolari? Nu mai zic ca, probabil, biata fata n-are nici macar satisfactia de a fi oprita pe strada pentru autografe. Destinul ei mi se pare inuman, asa ca am hotarit sa fac ceva. Pentru inceput, cer ca salariul sa-i fie imediat marit de la un milion de dolari la doua milioane de dolari. Apoi, deschid lista de semnaturi pentru mutarea emisiunii ei de la ora 1.40 la ora 0.40. Nu in ultimul rind, o rog sa ma caute la redactie pentru ca vreau neaparat sa-i cer un autograf. Daca sint cumva in vreo sedinta, o rog sa ma astepte pina ma eliberez si sa ceara la receptie o cafea.

In weekend, toate televiziunile s-au inghesuit sa dea stiri despre concursul de frumusete "Miss Piranda 2006" (sper ca nu e nevoie sa explic carei etnii apartineau participantele). Asa am aflat, din gura unei concurente, ca: "O sa cistige aia care rupe...". Apoi, in toate materialele, le-am vazut pe Pirande echipate corespunzator si dansind din buric. Caimacul l-a luat insa Antena 1, care a chemat ocupantele podiumului la "Canalul de stiri" de luni. Din discutii a reiesit ca Miss Piranda 2006 luase in 2005 doar locul II. Apoi Uscat sau Trofin a pus urmatoarea intrebare: "Ce va doriti, in continuare, de la aceasta cariera?". Raspunsul ocupantei locului I a fost: "Eu imi doresc sa fiu dansatoare internationala", iar ocupanta locului II a zis asa: "Eu imi doresc la fel, dar mai intii vreau sa mai particip".

De-abia cistigatoarea locului III m-a surprins: "Si eu as dori la fel, sa fiu dansatoare internationala, sa am o cariera in modelling peste tot". La insistentele lui Trofin (sau ale lui Uscat) "Ai vreun model?", locul III a pus ferm lucrurile la punct: "Imi place sa fiu unica". Apoi, am mai aflat ca miscarile dansului din buric sint "niste miscari dinainte stabilite, preconcepute". Ce sa mai zic, felicitari cistigatoarelor "Miss Piranda 2006"! Le urez o stralucita cariera internationala, sa cistiga multi bani pe care sa-i trimite la rudele din Romania, in ideea ca astfel o sa se fura mai putine portofele!


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.