TVR 2, un post pentru tineri, are de cateva luni un director tanar. La cei 33 de ani ai sai, Razvan Nicolescu are deja un deceniu vechime in TVR, asa ca nu e un nou venit in ale televiziunii. Pentru cea pe care o conduce are planuri mari. "Obiectivul, pe termen mediu, este sa devenim un post mediu. Si sa nu mai fim considerati o televiziune second-hand". Ce a determinat, pana acum, aceasta perceptie asupra TVR 2? "Nu a existat o diferentiere clara intre TVR 1 si TVR 2, erau considerate o televiziune mare si una mica, avand aceleasi programe si acelasi target". O viziune care se perpetueaza, dupa cum observa Ada Roseti, responsabila cu filmele, din vremurile in care pe TVR 2 se reluau emisiunile de pe TVR 1. Oricum, proaspata conducere a postului intentioneaza sa clarifice situatia, printr-o reorganizare a grilei.

Aceasta a fost, de altfel, si cea dintai schimbare a lui Razvan Nicolescu, care nu este, totusi, adeptul deselor modificari in structura programului. Directorul crede ca TVR 2 trebuie sa mizeze pe constanta emisiunilor consacrate, in aceeasi masura fiind necesare noutatile. Dupa un calcul al raportului costuri-audienta, cateva productii (printre care "Vedete si vedeti" si "Gura lumii") au fost deja scoase din grila. N-au prea existat oameni scosi din schema, intrucat, desi TVR e privita ca o uzina cu prea multi salariati, Nicolescu a gasit la TVR 2 "prea putini angajati". Chiar si cu acestia, pariul este "cresterea de profunzime, nu una de moment", asa cum s-a mai intamplat. Programul va fi o combinatie de educativ si comercial, de productii publicistice si filme, de divertisment, sport si documentar.

Printre nou-venitele la TVR 2 se numara "Neuitatele personaje", o calatorie in 20 de episoade pe urmele eroilor teatrului universal, alaturi de criticul si eseistul George Banu; vineri seara - "Alternative tv", un program de muzica dance cu cei mai in voga artisti americani; "Omul intre soft si moft" (emisiunea cazurilor iesite din comun), "Zona de conflict" (cu reportaje si anchete), "Stapanii mafiei" (documentarul-radiografie a ogranizatiilor din diverse parti ale lumii), alaturi de "Magazin IT", destinat fanilor calculatorului, completeaza oferta canalului. "TVR 2 recreeaza lumea ta" este noul slogan al postului. Daca va fi vorba mai mult de recreere sau de recreare vom sti peste alte cateva luni.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.