Femeia anului 2006 este increzatoare in propriile forte si plina de stralucire

Ajuns la cea de a 4-a editie, P&G Beauty Club a prezentat tendintele sezonului primavara-vara 2006, in viziunea si interpretarea specialistilor sai. Cele patru tendinte (Fifties Socialite, New Structure, Continental Chic and Pretty Layering) au fost ilustrate cu tinute si accesorii create de nume cunoscute ale modei romanesti - Irina Schrotter, Dan Coma, Wilhelmina Arz, Irina Marinescu, Stefan Pelger, Agnes Toma, Doina Levintza, Mihaela Glavan.

Monden ’50 propune o femeie eleganta, independenta, cu un farmec natural. Sunt puse in valoare in mod subtil formele rotunde, linia e simpla, clasica, doar usor provocatoare. Manusile lungi, alaturi de tonurile de alb si gentile pretioase din piele, confera tinutei eleganta. Nota de vintage, brosele si penele nu mai joaca un rol atat de important, detaliile esentiale sunt date de croiala hainelor.

Talia este incinsa cu o centura - fie o bucata de piele lucioasa, elastic lat sau satin - in stil kimono. Majoritatea rochiilor sunt realizate din matase cu imprimeuri florale. Pantalonii cigarette sau cei scurti sunt combinati cu camasi barbatesti sau jachete.
Parul poate fi purtat lejer, prins la baza gatului, sau intins la spate si prins cu un elastic in varful capului. Cea mai simpla versiune este o reinventare a cozii de cal gen Grace Kelly.

Sezonul primavara-vara 2006 pune in evidenta forma plina a buzelor, prin tonuri naturale, pline de culoare: corai aprins, roz-zmeura si nuante subtile de rosu. Conturul de buze pronuntat si rujurile mate sunt inlocuite de gloss-urile usoare si rujurile cremoase.
Noua structura e dedicata, prin excelenta, femeii sofisticate. Complexitatea prin care sunt croite hainele vine in contrast cu simplitatea si naturaletea materialelor folosite.

Pliseurile, folosite fie pe gulere sau mansete, creeaza un efect haotic si totusi bine structurat, de "ciuperca". Paleta cromatica aminteste de nuantele marmurei - bej, ocru, gri si foarte mult alb, de multe ori in contrast cu accente surprinzatoare de galben-lamaie sau albastru-cobalt. Drapajele si suprapunerile amintesc de toga antica, greceasca.
Parul arata incredibil de sanatos si are un aspect bogat, perfect conditionat. Gelul si fixativul sunt abandonate in favoarea spumelor usoare.

Fondurile de ten sunt cremoase, catifelate, in tonuri calde, cu galben la baza, pentru a se potrivi cu tonurile simple de ocru, gri sau pasteluri prafuite ale tesaturilor care domina podiumurile.Femeia Continental Chic calatoreste ca un VIP in orasele importante ale Europei - si se simte ca acasa in fiecare.

Costumele, realizate din materiale de calitate, sunt combinate cu camasi descheiate si pantofi cu siret. Geanta este din panza imprimata sau piele aurie, cu manere din lanturi din plastic. Piesele-cheie ale sezonului sunt: boleroul de matador spaniol, ciorapii din lana si pantalonii scurti (baggy, mulati sau voluminosi). Femeia Continental Chic are nevoie de o coafura adecvata si ce poate fi mai nimerit pentru a comunica increderea in sine decat onduleurile mari, facute pe un par sanatos.

La capitolul machiaj, se reintoarce bronzul, care reflecta luxul matur si prosper al femeii. Starea Pretty Layering este inspirata de modul personal, aparent fara reguli, al lui Kate Moss. Tinutele sunt realizate din materiale moi, fluide, in tonuri pastelate, "pudrate", roz, verde sau galben si bleu deschis.

Corsetele sunt purtate peste topuri mulate cu maneci lungi si cu pantaloni din lana. Se reintoarce cocul anilor ’40, de aceasta data putin mai ciufulit, pentru un accent "neglijent", ce ofera individualitate. Creionul kohl negru, aplicat in sezonul trecut in genul star rock, este folosit acum pentru a crea un look mai rafinat, printr-o definire mai subtila a ochiului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.