In "Je vous trouve tres beau", actrita Teatrului National joaca o tanara mama singura din Romania, care viseaza sa devina dansatoare si care ajunge sa traiasca in Franta alaturi de un fermier ramas vaduv. In varsta de 31 de ani, Medeea a obtinut rolul in urma unui casting.

Subiectul i-a fost inspirat, regizoarei Isabelle Mergault, de un reportaj din Belarus, relateaza cotidianul Le Figaro. "Ceea ce m-a interesat a fost sa arat drumul parcurs de o fiinta umana pentru a-si descoperi sentimentele, emotiile inabusite.
Aymé Pigrenet, eroul meu, este un taran dintr-o bucata care traieste in ritmul anotimpurilor, al grijii de a-si hrani animalele. N-are timp sa se gandeasca la altceva. Nu cauta iubirea sau o femeie pe care sa o aiba in pat. Vrea doar doua brate puternice in plus. Sosirea Elenei (personajul interpretat de Medeea Marinescu) va da peste cap toate convingerile lui", spune ea. Isabelle Mergault a scris scenariul cu gandul la Michel Blanc, cel care il interpreteaza pe Aymé.

"Medeea Marinescu, o mare actrita de teatru romana, era partenera perfecta pentru Blanc. Ea are farmecul Giuliettei Masina si mutrisoara lui Miou-Miou. Cuplul a functionat imediat. S-au inteles de minune, cu atat mai mult cu cat impartasesc o pasiune: muzica si pianul", a marturisit regizoarea.
Actrita a participat incepand din luna decembrie la campania de promovare, la Marsilia, Lyon, Cannes, Nisa etc. Saptamana viitoare este programata premiera de gala la Paris, la cinematograful Gaumont Champs-Elysées (Ambassade).