Soferul actritei Liza Minnelli a dat-o in judecata pe aceasta pentru ca l-a obligat sa intretina relatii sexuale cu ea timp de aproape 10 ani, amenintindu-l cu concedierea in caz ca refuza sa se supuna dorintelor sale. El sustine chiar ca are o dovada a relatiei sexuale pe care a avut-o cu vedeta din filmul "Cabaret", astazi in virsta de 58 de ani.

M’Hammed Soumayah indeplinea functiile de sofer, garda de corp si asistent al actritei din 1994 si era platit cu 238.000 de dolari pe an. Casatorit si tata a doi copii, barbatul de 56 de ani a declarat in plingerea depusa la tribunal ca i-a fost teama ca isi va pierde aceasta slujba bine platita si a cedat, in cele din urma, in fata avansurilor insistente ale sefei sale. In tot acest timp, el pretinde ca a indurat numeroase batai si insulte, mai ales cind actrita era beata, si ca anul trecut aceasta l-a obligat sa semneze un alt contract, de confidentialitate, tot sub amenintarea concedierii. De asemenea, el declara ca a fost concediat in cele din urma in luna iunie si ca nu a fost platit pe timpul verii.

100 de milioane despagubiri

M’Hammed Soumayah pretinde de la Liza Minnelli 50 milioane pentru bataile pe care le-a luat, alte 50 milioane de dolari pentru hartuirea sexuala si 89.000 de dolari, reprezentind salariile neplatite. El inaintase in luna septembrie o plingere pentru violentele la care a fost supus de catre fosta sa sefa, dar acum a mai adaugat la dosar si acuzatia de hartuire sexuala. "De teama ca va fi dat afara, reclamantul a tolerat iesirile violente ale piritei Liza Minnelli si nu s-a plins in legatura cu acestea nici ei, nici altei persoane", se arata in documentul oficial depus la tribunal.

Stiind ca soferul are de gind sa o dea in judecata, Liza Minnelli i-a deschis si ea un proces, acuzindu-l ca a incalcat prevederile contractuale, in special clauza de confidentialitate, si nu si-a indeplinit obligatiile de serviciu, motiv pentru care i-a cerut compensatii in valoare 250.000 de dolari. "Nu sint nerecunoscatoare pentru statutul meu de vedeta, dar cred ca am si eu dreptul, ca toata lumea, la intimitate. Am crezut ca este un angajat credincios", a explicat Liza Minnelli, adaugind ca tot acest scandal i-a provocat numai stres si tensiune.

Actrita i-a cersit o ultima partida de sex

M’Hammed Soumayah a povestit ca, si dupa ce l-a concediat si nu i-a mai platit salariul pe timpul verii, Liza Minnelli l-a chemat la ea acasa pe 18 septembrie si a vrut sa intretina relatii sexuale cu el. "Acuzata i-a spus ca el este dragostea vietii ei si a inceput sa il sarute insistent. Apoi l-a intrebat daca are de gind cu adevarat sa o dea in judecata, iar cind Soumayah i-a confirmat intentia sa, s-a infuriat, a devenit violenta si l-a acuzat ca a tradat-o. Dupa ce acuzata s-a mai calmat, a inceput din nou sa il sarute si i-a cerut sa faca sex cu ea, iar cind Soumayah a refuzat, s-a enervat din nou si a inceput sa il loveasca cu furie", se arata in plingere. Barbatul pretinde ca inainte de a iesi din casa actritei, aceasta l-a intrebat citi bani vrea ca sa renunte la plingere, el i-ar fi raspuns ca "nu banii sint problema" si ca ar fi plecat. Avocatul actritei nu a dorit sa comenteze presei aceste noi acuzatii, dar a trimis un comunicat in care le-a caracterizat drept "neadevarate si rau intentionate".

Sotul cere bani pentru bataile indurate

Acest nou scandal intervine in momentul in care Liza Minnelli, fiica celebrei Judy Garland, are mai multe procese pe rol. Fostul ei sot, David Gest, a dat-o in judecata acum citeva luni, acuzind-o ca il batea crunt cind era beata si i-a cerut 10 milioane de dolari, afirmind ca a suferit mai multe leziuni la nivelul capului in urma violentului tratament aplicat de nevasta. Minnelli s-a casatorit cu Gest in 2002, in cadrul unei ceremonii opulente desfasurate la New York, la care cavaler de onoare a fost Michael Jackson, si el un abonat al tribunalelor si revistelor de scandal. Pe de alta parte, actrita l-a dat si ea in judecata pe fostul sau consort, acuzindu-l ca i-a furat doua milioane de dolari. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, cei doi si-au inaintat unul altuia proces de divort.