"Magnatul" de la Jolie Ville stie ca "Viata ii loveste si pe cei puternici"
Cu o eleganta palarie pe cap, Gheorghe Dinica a pasit cu prestanta joi seara in cinematograful Jolie Ville din Bucuresti, locul unde si-a anuntat oficial candidatura la Presedintie. Desi invitati la acest eveniment special au primit toti ceilalti contracandidati, "Magnatul" care conduce campania actorului n-a reusit sa-i stranga laolalta pe adevaratii politicieni.

Cea mai recenta pelicula a regizorului Serban Marinescu - "Magnatul" (coproductie Total Professional Records, MDV Audio Studio, Centrul National al Cinematografiei) - pe un scenariu de Bogdan Ficeac graviteaza in jurul unui mare patron de presa din Romania de dupa '89, pe fundalul unei campanii electorale in care partidul aflat pe primul loc in sondaje - mai precis, grupul ocult care il finanteaza - face presiuni asupra mass-media. Actiunea se centreaza pe personajele interpretate de Dorel Visan (magnatul Mircea Moraru) si Gheorghe Dinica (candidatul la Presedintie Gheorghe Manasia). Sub sintagma "Viata ii loveste si pe cei puternici" este realizata o transpunere artistica a complicatelor relatii dintre omul politic si omul de afaceri, aflati mai mereu intr-un razboi cu o singura pierdere colaterala - omul. Aflat sub imperiul unui destin care ii este fatal, magnatul, care afla ca este bolnav de cancer, trebuie sa clarifice petele unei existente marcate de permanente confruntari. Piatra de temelie a cautarii sensului existentei este aspiratia catre identitate a fiicei magantului, Dana (Ana Ularu), cu care acesta se afla in imposibilitatea de a stabili o comunicare. "Nu-mi pare rau ca mor, imi pare rau ca nu m-am priceput sa traiesc", este ultima replica a magnatului, care isi asuma astfel conditia de "pacatos", cum il numeste fratele sau.

Printre personalitatile care au asistat la proiectia de gala s-au numarat - in afara de regizorul Marinescu, actorii Dorel Visan, Gheorghe Dinica, Ana Ularu, Manuela Harabor si Nicola - Mircea Albulescu, Lucian Avramescu, Liza Panait, Andrei Blaier, Horia Moculescu, Maria Ploae. De ieri, "Magnatul" ruleaza in cinematografele din Bucuresti (Hollywood Multiplex, Scala si Jollie Ville), Cluj si Iasi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.