Despre documentarul "Videograme dintr-o revolutie", pe care l-a difuzat TVR 1, la sfirsitul saptaminii trecute, v-a vorbit ieri colegul si prietenul meu Alin Ionescu. Am vazut si eu citeva secvente din acest material, inclusiv pe cea cu inimioara de plastic scoasa din buzunar de Florin Piersic, la sfirsitul unui discurs patetic si ridicol, inclusiv pe cea cu Nicu Ceausescu, cu urmele bataii pe fata si pe pantalonii uzi.

Le-am privit cu un amestec de sentimente dintre cele mai ciudate. In fine, ca sa nu ma lungesc, o sa spun doar atit: revolutia revazuta la televizor, dupa 16 ani, mi s-a parut un spectacol trist, jenant si lipsit de orice urma de credibilitate, un spectacol intre ris si plins. Caruia, doua zile mai tirziu, in mintea mea, i s-a atasat o imagine de pe Realitatea TV, in care Ion Iliescu se adresa nervos unor reporteri: "Cine-a tras? A tras ostasii romani?".

Era de-acolo Iliescu, din filmul ala de un penibil nefericit si amar, drept care a reusit sa-mi adinceasca si mai tare schizofrenia. Nici nu stiu, tovarase Iliescu, daca sa pling in hohote cind va vad sau sa rid de bietul dumneavoastra act ratat, constind intr-un dezacord intre subiect si predicat. Inclin parca, totusi, spre a plinge pentru tinerii in care cineva, totusi, a tras. Si pentru parintii lor care nu vor mai avea niciodata un Craciun linistit.

Dar sa revenim la subiecte mai amuzante, gen discutia despre implantul de silicon al Oanei Zavoranu desfasurata in emisiunea Loredanei de pe Acasa TV. Va sa zica, au dezbatut cele doua dive ce-au dezbatut pe aceasta tema, pina cind pe Loredana a strafulgerat-o o intrebare: "Nu ti-a fost greu sa-ti alegi forma? Ca exista in forma de mar, de para, de ananas?".

Apoi, imediat dupa aceasta intrebare, a strafulgerat-o si o revelatie: "Mie mi-ar place asa, niste forme d-alea de banane". Mai e nevoie sa precizez ca imediat si-a dus mina in dreptul sinilor si a reprodus, printr-un gest, respectiva forma de banana? Putin mai tirziu, i-a venit rindul Oanei Zavoranu sa fie geniala si plina de umor. La intrebarea gazdei "Ce-ai face daca te-ar insela Pepe?", ea a raspuns printr-un chicotit si prin cuvintele "Cred ca mi-ar cade silicoanele".

Ultima runda a cistigat-o insa tot Loredana, ducind din nou miinile in dreptul sinilor si aratindu-i Zavorancei cum ar putea s-arunce cu silicoanele dupa Pepe. Acestor doua "doamne" as vrea sa le comunic doua lucruri si sa le pun o intrebare: 1. Corect nu e "a place", ci "a placea"; 2. Corect nu e "a cade", ci "a cadea". Si acum intrebarea: Unde-ati invatat, fata, sa faceti glume asa de bune? Si-a deschis Leana de la "Vacanta Mare" vreo scoala de maniere elegante unde va invata cum se asorteaza atitudinea vulgara cu nuante fine de mahala, la posetele Gucci si la fustele Prada?


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.