Carismaticul prezentator nu este la prima tentativa de plecare; in urma cu doi ani tot o "nepotrivire de principii" a dus la discutii lungi si tensionate intre prezentator si bossul Prima TV de atunci, Cristian Burci.

O data cu schimbarea conducerii postului si preluarea acestuia de concernul SBS Broadcasting au avut loc renegocieri si schimbari importante in grila de emisiuni, astfel ca Virgil a ramas fara emisiunile ce i-au asigurat multi ani succesul: "Vrei sa fii miliardar?" si "Copiii spun lucruri trasnite". Ultima productie prezentata de Iantu, Da sau Nu" a fost departe de audientele asteptate, ceea ce a atras dupa sine incercari de adaptare a formatului. Propunerea lui Virgil de a readuce pe ecran "Copiii..." a fost respinsa, precum si inca doua formate de succes din afara propuse de Iantu.

Considerand ca se pierde intr-o emisiune stearsa si ca nu e lasat sa realizeze si sa prezinte emisiunile care i-au adus succesul lui si totodata audiente ridicate postului, Virgil si-a anuntat plecarea, din luna ianuarie emisiunea "Da sau Nu" urmand a avea alt prezentator.