Femeile de succes ale anului 2005, alese in urma votului a 20 de institutii de presa si al publicului, au fost premiate duminica seara, in cadrul unui eveniment la care cele mai importante dintre castigatoare nu s-au sinchisit sa vina sa isi ridice premiul, din motive mai mult sau mai putin intemeiate.

Organizat de Cosmopolitan Models si Radu Fitness International, evenimentul de la Palatul Parlamentului a frizat penibilul, pentru ca cele mai multe dintre "premiante" au uitat sa vina sa-si ridice... pretioasele distinctii, atmosfera din sala devenind mai mult decat plictisitoare pentru publicul prezent. Manifestarea, aflata la cea de-a doua editie, si-a propus sa premieze, la 12 categorii, femeile de succes ale Romaniei. In plus, gala a avut si un scop caritabil, participantii fiind invitati sa faca donatii pentru Asociatia "Hraniti copiii".

Marile castigatoare ale serii au fost Andreea Marin, recompensata atat cu Premiul presei pentru cea mai mediatizata femeie a anului, cat si cu Premiul pentru cea mai buna prezentatoare de emisiuni TV, si Gabriela Vranceanu Firea. Cea din urma a castigat la sectiunea cea mai buna prezentatoare de stiri si, in plus, a fost desemnata cea mai populara prezenta feminina.

"Zana Surprizelor" nu a putut insa veni la festivitate si a multumit celor care au votat-o prin intermediul unui mesaj video, in timp ce prezentatoarea a scuzat-o ca ar fi plecata din tara pentru niste filmari. Cea mai aplaudata prezenta feminina a serii a fost Stela Popescu, recent aniversata si castigatoare la sectiunea cea mai buna actrita a anului, subcategoria "Generatia de aur". Dintre actritele care si-au disputat premiul la subcategoria "Generatia tanara", preferata publicului a fost Ioana Moldovan, in timp ce Premiul pentru cea mai buna actrita a "Generatiei in ascensiune" a fost adjudecat de Alexandra Dinu.

Nici una insa dintre cele doua castigatoare nu a fost prezenta la eveniment. Tot din domeniul artistic, au fost premiate cu cate o statueta realizata de Mihai Bancila si un cadou-surpriza de la sponsori Angela Similea - cea mai buna solista de muzica pop a anului, si Irina Loghin - cea mai buna solista de muzica populara. Cea mai eleganta prezenta feminina a fost aleasa dintre Ioana Tariceanu, Andreea Marin, Nela Pavaloiu, Andreea Esca, Camelia Sucu si printesa Lia. Premiul a revenit printesei Lia, care a multumit audientei pentru distinctie. Tot in acest domeniu, Andreea Raicu (absenta si ea) a fost numita cea mai buna imagine feminina a anului, premiu desemnat de public.

La categoria cea mai activa prezenta feminina din politica, una dintre cele mai disputate, presa si publicul au avut de ales dintre Mona Musca, Mioara Mantale, Monica Macovei si Daciana Sarbu. Prefectul Capitalei, Mioara Mantale, a fost desemnata castigatoare. "Sunt mandra sa fac parte din inca folosita sintagma a , care a continuat sa lupte", a spus Mantale.

Irina Schrotter, cea mai buna creatoare

Din sport, presa si cititorii au ales-o pe Elisabeta Lipa ca ambasadoare a sportului romanesc in anul 2005. La categoria moda, cea mai buna creatoare de moda a fost desemnata Irina Schrotter, iar dintre creatorii in ascensiune a fost premiata Monica Oranici de la Almo Stil. Ministrul mediului si gospodaririi apelor, Sulfina Barbu, a primit Premiul de excelenta in activitatea guvernamentala in perioada inundatiilor.

Tot o reprezentanta a politicii, Daciana Sarbu, a fost recompensata pentru activitatea sa din domeniul social si politic. Sotia premierului, Ioana Tariceanu (absenta si ea), a obtinut Premiul pentru feminitate si suflet umanitar. In domeniul artistic, organizatorii au oferit premii de excelenta Maiei Morgenstern, pentru actorie, respectiv Luminitei Anghel si Feliciei Filip, pentru muzica.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.