Primul sau album se numeste "Privirea ta" si contine piese de dragoste, dar si dance sau R&B. Pavel si Nelu sunt proprietarii unui studio de inregistrari la Chisinau, iar cele trei albume ale fratelui mai mic din familia Stratan au iesit pe piata doar dupa ce amandoi au cazut de acord asupra liniilor melodice.

"Pavel s-a sfatuit intotdeauna cu mine asupra pieselor sale. Dupa ce el a ajuns cunoscut, m-a indemnat sa ma apuc si eu de cantat, mai ales ca acum aveam la dispozitie un studio", ne-a declarat Nelu Stratan. Primul videoclip al acestuia e la piesa "Ultima noapte", melodie care a inregistrat un succes imediat la Chisinau. In clip, alaturi de Nelu, apare o tanara chinezoaica, pe nume Yao, care joaca rolul iubitei sale. O alta piesa care se bucura de un mare succes mai ales la moldovenii plecati din tara lor e "La Roma ploua iarasi, mama". "Melodia e compusa de doi prieteni de-ai mei care locuiesc in Italia. Textul e sub forma de scrisoare adresata mamei lor, in care isi plang dorul de tara si de familie", ne-a mai spus interpretul.


Nelu Stratan este hotarat sa-si incerce norocul si in Romania, dar recunoaste ca deocamdata piata muzicala de aici este inca o necunoscuta pentru el.