Nu sunt precupete, dar se comporta ca atare. Multe din vedetele de la Hollywood poarta pe CV pata unui divort murdar, in care si-au aruncat vorbe grele, acuze grave si uneori pumni cu nemiluita. E cazul unor staruri de calibru, precum Sharon Stone, Eminem, Pamela Anderson sau Liza Minnelli, pentru care despartirea de sot sau sotie a echivalat cu spalarea rufelor in public...

Nicole Kidman & Tom Cruise

Viata a capatat un gust amar pentru fostul "cuplu de aur" al Hollywoodului cand Cruise s-a decis sa puna capat unei casnicii de 11 ani, in 2001. Replica actritei, dupa despartire, i-a lasat muti pe admiratorii de odinioara ai cuplului. "Ei bine, acum pot purta, in sfarsit, tocuri", a spus ea, facand aluzie la diferenta de inaltime, in defavoarea lui Cruise, dintre ei.

Sharon Stone & Phil Bronstein

Cand s-au despartit, in 2003, dupa 5 ani de mariaj, spuneau ca totul s-a intamplat "amical si de comun acord". In realitate, divortul a fost dur. Sharon, care renuntase la Hollywood pentru a fi doar nevasta celui supranumit "El Macho" din cauza temperamentului coleric, a admis mai tarziu: "omul imi provoaca sila".

Roseanne Barr & Tom Arnold

Intepaturile dintre cei doi au "demarat" in 1994, cand s-au hotarat sa divorteze. Arnold a spus ca tatuajul de pe posteriorul ei - pe care scrie "Proprietatea lui Tom Arnold" - l-a facut "cel de-al patrulea mare proprietar de terenuri din California". Roseanne a replicat "sub centura": "Am renuntat sa incercam a avea un copil, pentru ca unul din noi trebuia sa aiba penis". Ultimul cuvant l-a avut insa Arnold: "Si un Boeing 747 pare minuscul cand aterizeaza in Marele Canion".

Joan Collins & Peter Holm

Divortul lui Joan Collins, in 1987, de al patrulea sot a fost mai rau decat orice intriga a serialului "Dinastia", in care a jucat diva. Holm, un fabricant suedez de geamuri, care ii spusese lui Collins ca e antrenor de tenis si se instalase in resedinta vedetei, a refuzat sa elibereze locul fara a primi o "pensie" pe viata de 80.000 $ lunar. Reactia actritei a fost diabolica: a convins o prietena de-a lui Holm sa declare ca acesta ar fi inselat-o in timpul casniciei. Rezultatul: judecatorul i-a acordat "geamgiului" o suma fixa de un milion de dolari. "S-a facut dreptate!", a spus Collins.

Kim Catrall & Mark Levinson

Dupa ce a semnat impreuna cu el o carte controversata - "Satisfactia: arta orgasmului feminin" - Kim Cattrall i-a dat papucii lui Mark Levinson in 2004, pentru ca-si dorea iubiti mai tineri.

Din seria "Te iubesc, lua-te-as la palme!"
Pamela Anderson & Tommy Lee

S-au casatorit in 1995, in costume de baie, la doar patru zile dupa ce se cunoscusera. Rezumatul casniciei lor include doi copii, o reusita caseta porno in care apar in toata splendoarea si dexteritatea lor sexuala, batai, scuipaturi, injuraturi, vanatai si chiar cateva luni in spatele gratiilor pentru nabadaiosul rocker de la Mötley Crüe.

Dupa o tentativa de divort in 1996, in 1998 Pamela forma apelul de urgenta 911, spunand, printre plansete, ca a fost batuta de sot. Tommy n-a negat in fata instantei, iar Pamela inainta, doua zile mai tarziu, divortul. Copiii i-au ramas ei, Tommy a ramas in puscarie, insa exista semne ca amorul dintre ei nu s-a stins: in ultima vreme, cei doi au fost vazuti din nou impreuna...

Liza Minnelli & David Gest

Dupa doar 16 luni de casnicie, in iulie 2003, Gest o dadea in judecata pe Minnelli cerandu-i daune de 10 milioane de dolari. Motivul invocat: diva, aflata sub influenta alcoolului, l-ar fi batut crunt de mai multe ori, provocandu-i leziuni cerebrale.

Mike Tyson & Robin Givens

Dupa divortul celor doi, in 1989, Tyson a povestit nonsalant cum Robin "a zburat practic prin camera, lovindu-se de toti peretii. Cred ca a fost cel mai tare pumn pe care l-am dat in toata cariera mea!". Mai tarziu, Robin declara la randul ei: "Eram convinsa ca voi muri".

Eminem & Kim Mathers

Mariajul starului rap s-a dovedit nefast. A fost pigmentat cu multa violenta, o tentativa de sinucidere din partea lui Kim si o arestare a amandurora, intr-un moment in care-si imparteau reciproc lovituri in curtea casei. Dupa divort, rapperul si-a tatuat pe corp un mesaj deloc incurajator: "Putrezeste in pace, Kim".