Absolvent al Institutului de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti, Radu Teodorescu este la ora actuala cel mai copiat antrenor din Statele Unite.

Elementele metodei sale de antrenament, care in prezent se folosesc in toate centrele de fitness din lume, erau practic necunoscute inaintea sosirii sale in America.
A pregatit-o pe Cindy Crawford pentru rolul sau din "Fair Game", pe Anthony Quinn pentru "Zorba grecul", dar faima si succesul nu l-au facut sa-si piarda echilibrul.

Desi astrele spun ca nu ar fi ajuns niciodata ceea ce este azi, daca nu ar fi ales sa emigreze, Radu nu a uitat de Romania. Casatorit cu unul dintre cei mai buni medici din New York si tata a doi copii, Radu incearca sa le redea si romanilor pofta de viata.

Ce v-a determinat sa emigrati in America?

Nu a fost ceva premeditat. Mi-am urmat chemarea. Aici ma simteam sugrumat. Eram un simplu profesor de educatie fizica. Cand am ajuns in America, mi-a fost greu pentru ca eram tot timpul cu gandul la matricea mioritica, dar cand am inceput sa lucrez am uitat trecutul si am intrat intr-o alta iubire. De fapt, in urma cu cinci ani am primit un cadou de la unul dintre studentii mei. A venit la sala cu un astrolog faimos care i-a consiliat pe Ronald Reagan si pe Bill Clinton. Astrologul mi-a spus, printre altele, ca nu as fi devenit niciodata ceea ce sunt azi daca nu as fi plecat din Romania.

Cum ati ajuns antrenorul starurilor?

Am inceput sa lucrez intr-o sala de gimnastica suedeza. Antrenam adultii, dar am realizat ca programele erau limitate. Atunci am decis sa concep un sistem complex care sa ii ajute sa se cunoasca mai bine. Nu am vrut sa fiu profesor de sport in America, pentru ca stiam ca pot castiga mai mult de 30.000 de dolari.Treptat, au adoptat metodele mele de antrenament: Cindy Crawford, Jennifer Lopez, Susan Sarandon, Candice Bergen, Jodie Foster, Brooke Shields, Meg Ryan, Calista Flockhart, Raquel Welch, Faye Dunaway, John F. Kennedy jr., Calvin Klein, John Cusack, Bianca Jagger, Regis Philbin, Marla Maples Trump, Norma Kamali, Tatum O'Neal, Maria Conchita Alonso.

Cum s-a produs intalnirea cu Cindy Crawford?

M-a cautat si mi-a spus ca vrea sa o ajut sa devina mai frumoasa.

Se poate spune ca sunteti si un confident al starurilor internationale?

Starurile au momente de slabiciune, de singuratate, iar atunci, tu, ca profesor, esti totul pentru ei. Daca nu ar veni sa-mi ceara un sfat, relatia ar fi searbada, iar eu m-as simti robot. Am lucrat cu familia Gore si cu securitatea in jurul meu, dar nu a contat, mi-am facut meseria.

In Romania, de imaginea caror vedete va ocupati?

M-am jucat cu mai multe vedete, dar nu as putea sa spun ca am lucrat cu vreuna dintre ele pentru ca nu a fost un lucru sistematic, organizat, a fost mai mult comercial, nu a avut o substanta. Mihaela Tatu, Monica Barladeanu imi sunt bune prietene, dar nu as putea sa spun ca am lucrat cu ele.
La ora actuala, vreau sa implementam in Romania Metoda Radu, care este o metoda de educatie fizica pentru adulti. Vrem sa o introducem in statiuni balneo-climaterice, in hoteluri de patru stele. Eu lucrez in acelasi timp si cu Federatia Romana Sportul pentru toti.

Care este filosofia dumneavoastra de antrenament?

Programul meu nu urmareste numai antrenarea fizicului, ci si a vointei si spiritului, in acelasi timp. Iar pentru a ajunge la acest rezultat trebuie sa ne intoarcem la cele mai elementare miscari, la placerea pura de a cere muschilor sa faca o anumita miscare si de a obtine rezultate fluide, usoare si imediate. Inseamna intoarcerea la freamatul si inocenta copilariei, cand o alergare simpla, o aruncare, o saritura erau o bucurie. Trebuie sa-ti recapeti acel sentiment pierdut si vei castiga puterea de a face orice, oriunde. Ai vazut cum lucreaza un ceasornic? Fiecare piesa, cat de mica, face ceva, dar numai ansamblul poate da ora exacta.

Cum sunt femeile lor in comparatie cu ale noastre?

Femeile din Romania sunt frumoase si foarte sentimentale. In New York exista o mixtura, de exemplu sotia mea este suedeza.

Cat de mult conteaza aspectul exterior al unei femei?

Se spune ca ochiul alege intodeauna si inima tanjeste. Eu cred ca cel de langa tine trebuie sa-ti fie partener, dar si prieten, de aceea aspectul exterior nu trebuie sa reprezinte un criteriu de baza atunci cand vrei sa-ti intemeiezi o familie.

Nu ati cazut prada farmecelor nici unei vedete?

Cand te afli langa o fiinta care este dorita de mii de oameni nu poti sa nu te intrebi ''Cum ar fi daca ar fi?". In acele momente ma gandesc ca un singur pas nu mai poate avea o intoarcere. Cred ca cineva care face compromisuri isi pierde substanta.

Ce vicii aveti?

Nu am timp de viata personala. Nu fumez, nu beau, dar ma ascund de mine insumi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.