Cu aceasta ocazie, artisti precum Paul Weller, Lulu si Jamie Cullum au sustinut recitaluri tributare la studiourile din Abbey Road (Londra), Badly Drawn Boys, Sugababes sau Katie Melua au interpretat creatiile lui Lennon intr-un show organizat de BBC Radio 2 si transmis in direct in Marea Britanie si Statele Unite, canalul BBC News 24 a transmis un documentar despre viata artistului, comentat de Tom Brook, primul reporter britanic care s-a aflat aproape de tragicul eveniment din 1980, in New York fiind organizate doua momente de reculegere. John Lennon a fost unul dintre cei mai influenti oameni de pe planeta in anii ´60-´70, gratie viziunilor sale pacifiste.

El a fost asasinat la 8 decembrie 1980, in fata resedintei sale din Manhattan, de catre Mark Chapman. Remixurile dupa hitul "Imagine" sau dupa celebrele piese The Beatles au dus mai departe creatia lui Lennon, pastrandu-i statutul de icoana a muzicii mondiale. Chiar si in anii ´90 el a continuat sa fie o sursa de inspiratie artistica, in special pentru trupele brit-pop cum ar fi Oasis. Acum, dupa 25 de ani de la disparitia sa, jurnalistii de la BBC au incercat sa afle daca eforturile lui Lennon mai au vreo relevanta pentru tinerii artisti.

Julian Marshall, editorul de stiri al revistei "NME", a declarat: "Cred ca multe trupe, in functie de generatia din care fac parte, se uita in trecut, la inceputul rock´n´roll-ului, iar acest trecut inseamna Elvis Presley si The Beatles. Pentru multi, John Lennon a fost cel mai important component al trupei The Beatles. Muzicienii de acum militeaza pentru anumite probleme insa, in realitate, ei poarta pe umeri anumite aspecte ale personalitatii lui Lennon. Daca priviti ultimii sai ani de viata, veti vedea ca era mai cunoscut prin campaniile la care participa, decat prin muzica. In ultimii ani, l-am vazut des pe Lennon, fie in protestele fata de razboiul din Irak, fie in cadrul concertului Live 8. Din pacate, artistii actuali nu sunt nici pe departe comparabili cu el"...