Familiile victimelor accidentului provocat de Serban Huidu au declarat, joi, in instanta, ca pedeapsa de inchisoare cu suspendare este echivalenta cu achitarea.

La termenul de joi al procesului de la Curtea de Apel Brasov, unde a fost atacata cu recurs sentinta in cazul lui Serban Huidu, procurorii Parchetului Judecatoriei Brasov si avocatii familiilor victimelor au cerut casarea sentintei de doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare, si rejudecarea cauzei cu posibilitatea de a obtine o pedeapsa mai mare cu executare, scrie adevarul.ro.

"Solicitam stabilirea unui cuantum mai ridicat al pedepsei. S-ar impune executarea efectiva a pedepsei, deoarece aceasta modalitate l-ar face pe Huidu sa constientizeze gravitatea faptei sale", a spus in fata instantei procurorul care instrumenteaza acest dosar, cu ocazia judecarii recursului.

De asemenea, Valentin Bodea, avocatul Ioanei Campean, fiica uneia dintre victime, a spus ca "pedeapsa de doi ani si sase luni cu suspendare echivaleaza cu achitarea, pentru ca nu simte rigorile legii decat in suflet, dar si acolo exista anumite dubii“.

Avocatul familiei Balog, Bucur Borcoman, a spus, la randul sau, ca inchisoarea cu suspendare "este ridicola“ si a cerut si el casarea sentintei si rejudecarea cauzei.

Avocatii lui Huidu au cerut respingerea recursului ca nefondat pe motiv ca "nu viteza cu care conducea Huidu a stat la baza producerii accidentului" si ca "nu se poate determina cauza pentru care a ajuns pe contrasens".

Instanta a ramas in pronuntare pentru 7 februarie.

Cat valoreaza o viata de om? Huidu, obligat sa plateasca daune de 360.000 de euro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.