Dragi copii, in chip de cadou pentru ziua de Mos Nicolae care-a fost ieri, vreau sa va vorbesc astazi despre o mare vedeta si despre ce-a ajuns sa faca ea pe la televizor. Asadar, este vorba de Rocsana Marcu, o sclipitoare stea a rubricii "Vremea" din ziarul "Libertatea", o inegalabila destinatara a SMS-urilor fotbalistului Mutu (exemplu de SMS: "Esti o taranca grasa si proasta!"), o geniala protagonista a pictorialelor din reviste pentru barbati si asa mai departe... Buun. Si acum urmeaza intrebarea: Stiti, dragi copii, cu ce se ocupa Rocsana Marcu in zilele noastre? Hai ca va zic eu, pentru ca eu stiu: Rocsana Marcu face, pe Prima TV, o emisiune-concurs din aia bazata pe debitul verbal al persoanelor de sex feminin. Daca va amintiti, v-am vorbit, la un moment dat, despre emisiunea-concurs "0900.010.010" de pe Antena 1, compusa din niste teste pentru telespectatori afisate pe ecran si o domnisoara care turuie infinit de mult, in scopul de a convinge oamenii sa sune, sa cistige concursul si sa ia bani. Ceva asemanator face, acum, diva Rocsana Marcu, pe Prima TV. Si dati-mi voie sa ma intreb: E normal? E posibil? Asta se va intimpla cu toate marile valori ale Romaniei? Iar noi o sa stam in continuare cu miinile-n sin privind cum marii oameni ai tarii ajung sa se multumeasca cu cite-un colt de piine aruncat de o televiziune? La lupta, cetateni, la lupta! Puneti mina pe topoare si furci si haideti s-o eliberam pe Rocsana Marcu de umilinta si s-o repunem acolo unde ii e locul: la rubrica "Vremea" din ziarul "Libertatea". Dezbracata, normal!

La ora la care eu scriu aceste rinduri, nu s-a difuzat inca editia de saptamina asta a emisiunii "Din Dragoste". Dar s-a difuzat, slava Domnului, de un miliard de ori, un promo al editiei cu pricina. Hai ca-l stiti, e ala cu babuta imbrobodita de la tara care zice, cu voce plingacioasa "Ti rog frumuos, ai mili di mini, apropii-ti di mini...". Si si mai zic, fratilor, mi si pari culmea-culmilor asiest promo. Pai, daci si muierili di la tari au ajuns si-i implori pi barbatii lor, si si-ntoarci la ieli, prin intermediul iemisiunii "Din Dragosti", e foarti nasol. Si chiami ci si Romania aia rusinoasi si discreti di la sati a fost injenunchiati. Si nu mai aviem alsieva di facut diecit s-o astieptam si la "Tradati in dragosti". Nu mai dureazi mult pini cind o babuti din fundu’ tarii o si angajezi detectivi ca si-i urmareasci barbatu’ pas cu pas, di cind da primu’ brat di coseni la vaci pini si duci la cimp si praseasci porumbu’. Si si ti tii scandal cind l-or prindi detectivii ci, in loc si si duci la cirsiumi, cum i-o zis la muierea lui, si dusi cu-n buchiet di flori si-i resiti din Eminescu la o batrinici vaduvi (di pi strada cu dispensaru’) cu cari sa iubesti, ninorositu, pi ascuns.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.