Printul Harry si-a incheiat, luni, misiunea in Afganistan, in calitate de pilot pe elicoptere Apache, scrie MEDIAFAX.

Luni seara, Ministerul britanic al Apararii a anuntat ca printul Harry a parasit Afganistanul dupa o misiune care a durat 20 de saptamani.

In timp ce se afla in Afganistan, printul in varsta de 28 de ani a fost intrebat de agentia de presa Press Association (PA) daca a ucis insurgenti in misiunile din provincia Helmand, iar acesta a raspuns "Da, asa cum au facut-o multi dintre noi".

Intrebat ce parere are despre rolul sau de copilot-mitralior la bordul unui elicopter de tip Apache, printul Harry a declarat ca ii "place". "Sunt o persoana care adora sa se joace pe (console) PlayStation si Xbox, deci imi place sa cred ca sunt destul de folositor cu degetele mele", adaugand ca a ucis din cockpit.

Parerea talibanilor afgani cu privire la aceste declaratii este Printul Harry probabil are o "problema mentala".

"Sunt 49 de tari, cu armamentul lor puternic, care nu reusesc sa ii infranga pe mujahedini, iar acum printul a ajuns sa compare acest razboi cu jocurile sale, Playstation sau cum le spune", a declarat ironic Zabiullah Mujahid, purtatorul de cuvant al talibanilor pentru AFP.

"Nu luam comentariile lui foarte in serios, pentru ca am vazut si auzit cu totii ca, la intoarcerea lor din Afganistan, multi militari straini, ocupanti, dezvolta probleme mentale", a continuat purtatorul de cuvant al talibanilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.