Producatorii celui mai nou titlu semnat de Quentin Tarantino, "Django dezlantuit/Django Unchained" au retras de pe piata figurinele promotionale pe motiv ca ar fi considerate o jignire la adresa persoanelor de culoare.

Figurinele, niste papusi de 20 de centimetri care se adreseaza persoanelor de peste 17 ani, ii prezinta pe Django, un sclav afroamerican eliberat, pe sotia sa si pe Candie, un stapan de plantatie violent. De altfel, "Django", nominalizat la cinci Oscaruri, a fost criticat pentru ilustrarea violentei din perioada in care sclavia era practicata in Statele Unite ale Americii.

Al Sharpton, liderul National Action Network, a criticat figurinele care promoveaza filmul. "Vanzarea unor asemenea papusi este un gest jignitor la adresa comunitatii de afro-americani", a declarat si K.W. Tulloss, presedintele filialei din Los Angeles a National Action Network, pentru New York Daily News. "Filmul este pentru adulti, dar aceste figurine sunt atractive pentru copii", a adaugat acesta. "Nu vrem ca oamenii sa le foloseasca pentru a glumi despre sclavie", a spus el.

Producatorii "Django dezlantuit", Weinstein Co, au declarat, vineri, ca au cerut oprirea productiei acestor figurine. "Avem un mare respect pentru publicul nostru si nu am vrut sa jignim pe nimeni cu aceste figurine", se arata intr-o declaratie a companiei. Pe de alta parte, compania care vindea papusile, National Entertainment Collectibles Association, nu a emis nicio replica referitoare la aceasta chestiune, potrivit MEDIAFAX.

Producatorii lui Tarantino au subliniat ca filmele regizorului au fost promovate in numeroase randuri cu figurine inspirate din actiunea lor. Unul din filmele care a fost promovat in acest fel a fost "Ticalasi fara glorie/ Inglorious Bastards", a carui actiune se desfasoara in perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

"Django dezlantuit", care ii are in distributie pe Jamie Foxx, Christoph Waltz si Leonardo DiCaprio, a avut incasari de 130 de milioane de dolari, de la lansarea sa pe teritoriul Nord-American, pe 25 decembrie.

Citeste si:
Ce își dorește Oana Roman pentru fiica ei, după despărțirea de...
Ce își dorește Oana Roman...

Filmul "Django dezlantuit" a avut premiera pe marile ecrane romanesti vineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.