Filmul "Zero Dark Thirty", care prezinta misiunea de urmarire si capturare a teroristului Osama ben Laden de catre fortele speciale americane, a urcat pe primul loc in box office-ul nord-american, potrivit cifrelor estimate.

Acest lungmetraj, aflat si in cursa pentru premiile Oscar, a obtinut incasari de 24 de milioane de dolari, in al patrulea weekend de proiectii. In primele trei saptamani de la lansare, filmul a rulat doar in cateva sali din Statele Unite.

Regizat de Kathryn Bigelow, acest lungmetraj face subiectul unor polemici aprinse in Statele Unite, intrucat prezinta scene de tortura care ar fi contribuit la localizarea fostului lider al retelei Al-Qaida.

Comedia "A Haunted House", in care un cuplu tanar trebuie sa infrunte un demon in noua lor casa, a debutat pe locul al doilea cu incasari de 18,8 milioane de dolari.

Un alt film lansat weekendul trecut, thrillerul "Elita gangsterilor/ Gangster Squad", cu Ryan Gosling, Sean Penn si Emma Stone, a debutat pe locul al treilea, cu incasari de 16,7 milioane de dolari, inregistrate de vineri pana duminica.

Noul film regizat de Quentin Tarantino, intitulat "Django dezlantuit/ Django Unchained", aflat si el in cursa pentru Oscaruri, a coborat doua locuri si a ajuns pe pozitia a patra cu incasari de 11 de milioane de dolari. In aceasta pelicula, Leonardo DiCaprio joaca rolul unui puternic latifundiar american, iar Jamie Foxx pe acela al unui sclav in cautarea libertatii, inainte de izbucnirea Razboiului de Succesiune, scrie MEDIAFAX.

Musicalul "Les Miserables" a coborat si el un loc, ajungand pe pozitia a cincea, cu incasari de 16,1 milioane de dolari.

Filmul "Hobbitul: O calatorie neasteptata", primul opus din noua trilogie regizata de Peter Jackson, a coborat pe locul al saselea, cu incasari de 9 milioane de dolari.

"Lincoln", austerul film biografic despre celebrul presedinte american, regizat de Steven Spielberg si cu Daniel Day-Lewis in rolul principal, considerat marele favorit la gala premiilor Oscar, unde a fost nominalizat la 12 categorii, a urcat o pozitie si a ajuns pe locul al saptelea, cu incasari de 6,3 milioane de dolari.

Citeste si:
„Război Civil” iminent la cinema, din 12 aprilie
„Război Civil” iminent la...

Comedia de familie "Parental Guidance", cu Bette Midler si Billy Crystal in distributie, a coborat pe locul al optulea, cu incasari de 6,1 milioane de dolari.

Filmul horror "Texas Chainsaw 3D", cel mai recent opus din aceasta franciza horror, realizat in 3D, a pierdut pozitia de lider si a coborat pe locul al noualea cu incasari de 5,1 milioane de dolari.

Comedia cu accente dramatice "Silver Lingins Playbook", nominalizata la randul ei la premiile Oscar, gratie jocului remarcabil al actorilor din distributie - Bradley Cooper, Jennifer Lawrence si Robert De Niro, urcat doua pozitii fata de saptamana trecuta si incheie topul 10 al peliculelor cu cele mai mari incasari in cinematografele nord-americane, dupa ce a vandut bilete de 5 milioane de dolari de vineri pana duminica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.