Filmele din seria "James Bond" vor fi omagiate printr-un moment special ce va fi prezentat in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Oscar 2013.

Desi cele 23 de filme din aceasta franciza - care a implinit in 2012 o jumatate de secol de existenta - au obtinut de-a lungul anilor doar doua premii Oscar din sapte nominalizari - obtinute la categorii tehnice -, reprezentantii Academiei de film americane, organizatia care acorda aceste trofee, a decis sa aduca un tribut francizei "James Bond", prin intermediul unui moment special, ce va fi prezentat la gala premiilor Oscar ce va avea loc pe 24 februarie la Los Angeles.

"Suntem foarte bucurosi sa includem in gala noastra o secventa speciala prin care vom saluta filmele din franciza «James Bond» cu ocazia celei de-a 50-a aniversari a acestei serii cinematografice", au declarat Craig Zadan si Neil Meron, producatorii galei de decenare a premiilor Oscar. "Incepand cu «Dr. No» (primul film din serie, n.r.) din 1962, filmele cu agentul 007 au contribuit la aparitia celei mai vechi francize cinematografice din istorie si a unui veritabil fenomen global", au adaugat ei.

In decembrie 2012, "007: Coordonata Skyfall" a devenit primul film din seria "James Bond" care a depasit pragul incasarilor de 1 miliard de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.