Gerard Depardieu transmite, intr-o scrisoare deschisa adresata premierului francez Jean-Marc Ayrault, ca renunta la cetatenia franceza.

In scrisoare, publicata de Journal du Dimanche, actorul explica decizia sa de a se muta in satul Nechin, in Belgia - din cauza majorarilor repetate de taxe pe venit aplicate de liderul de la Elysee, Francois Hollande -, hotarare calificata de premierul francez ca fiind "cam patetica".

"Patetic, ati spus 'patetic'? Cat este de patetic (ceea ce spuneti, n.r.)", spune actorul in scrisoarea sa deschisa.

"Nu cer sa fiti de acord cu mine, dar as putea cel putin sa fiu respectat. Niciunul dintre cei care au parasit Franta nu a fost atat de jignit ca mine", mai scrie actorul.

Gérard Depardieu, in varsta de 63 de ani, aminteste in scrisoarea deschisa ca a inceput sa lucreze la varsta de 14 ani si ca si-a platit intotdeauna taxele si impozitele. El mai spune ca a achitat "in 2012, 85% din impozitele pe venit" si ca "in 45 de ani a platit impozite de 145 de milioane de euro".

"Cine sunteti sa ma judecati, va intreb, domnule Ayrault, premier al domnului Hollande, va intreb, cine sunteti?", continua actorul.

"Va predau pasaportul si asigurarea sociala de care nu m-am folosit niciodata", mai spune acesta. "Nici macar nu suntem din aceeasi tara, eu sunt un european adevarat, un cetatean al lumii", scrie Depardieu, scrie MEDIAFAX.

Decizia actorului de a se muta in Belgia a starnit un val de critici. Deputatul socialist Yann Galut a propus la inceputul saptamanii adoptarea unei legi care sa permita retragerea nationalitatii franceze in cazul "exilatilor" fiscali, o idee care s-a lovit de o problema juridica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.