Cantareata americana Britney Spears este femeia cel mai bine platita din industria muzicala in 2012, potrivit listei anuale intocmite de Forbes.

Artista americana ocupa prima pozitie in aceasta lista, cu venituri de 58 de milioane de dolari, informeaza MEDIAFAX.

Britney Spears a obtinut aceasta suma din vanzarile de album, vanzarile de bilete de la concertele din turneul ei mondial, onorariul pentru participarea la emisiunea "US X Factor", dar si lansarea unui parfum in colaborare cu brandul Elizabeth Arden si lansarile altor produse derivate.

Pe locul al doilea in acest top se afla cantareata americana de muzica country-pop Taylor Swift, cu venituri de 57 de milioane de dolari.

Locul al treilea este ocupat de Rihanna, cu venituri de 53 de milioane de dolari. Aceasta suma nu include veniturile generate de lansarea pe piata a celui de-al saptelea material discografic al cantaretei nascute in Barbados, intitulat "Unapologetic".

Pe locurile urmatoare se afla cantaretele americane Lady Gaga, cu 52 de milioane de dolari - care a ocupat primul loc in topul din 2011, cu venituri de 90 de milioane de dolari -, si Katy Perry, cu 45 de milioane de dolari.

Topul 10 al celor mai bine platite femei din industria muzicala este completat in ordine de Beyonce (40 milioane de dolari), Adele (35 milioane de dolari), Sade (33 milioane de dolari), Madonna (30 milioane de dolari) si Shakira (20 milioane de dolari).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.