Google a dezvaluit miercuri tendintele care au dominat anul 2012, masurate cu ajutorul celor mai populare subiecte cautate de utilizatori pe aceasta platforma.

Potrivit MEDIAFAX, decesul subit al cantaretei americane Whitney Houston, in februarie, a generat un val neegalat de cautari pe Google, gratie carora aceasta tragedie a ocupat primul loc in lista facuta publica miercuri de raportul Google Zeitgeist 2012.

Pe locul urmator s-a clasat videoclipul piesei "Gangnam style", a starului pop sud-coreean Psy, devenita celebra intr-un timp record. Psy a ocupat de altfel primul loc in topul cautarilor pe Google in numeroase tari, iar clipul sau de pe YouTube a devenit cel mai vizionat videoclip din toate timpurile de pe aceasta platforma online.

Uraganul Sandy, care a devastat coasta americana nord-estica, a ocupat pozitia a treia in topul celor mai cautate subiecte de pe Google. Sandy a devastat in octombrie o parte din insulele din Marea Caraibilor, iar apoi o mare parte din coasta nord-estica a Americii de Nord.

La nivel mondial, pe locurile urmatoare s-au clasat lansarea noii tablete iPad 3, fabricata de Apple, si lansarea noului joc video Diablo 3.

Sotia printului William al Marii Britanii, ducesa de Cambridge
, care a anuntat oficial ca este insarcinata, se afla si ea in Topul 10 al celor mai cautate subiecte de pe Google, care combina 838 de categorii din 55 de tari.

In domeniul sportiv, Jocurile Olimpice de vara de la Londra, austriacul Félix Baumgartner, primul om care a depasit viteza sunetului in cadere libera, executand un salt cu parasuta din stratosfera, si jucatorul american de baschet Jeremy Lin reprezinta cele mai populare cautari de pe Google in 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.