Ora 8.00. 1 Decembrie. Titlu cit ecranul pe Antena 3: Ziua Romanilor. Scroll: Craiova 4 grade - Timisoara 6 grade - Brasov 2 grade.

Studioul C

Antena 3, 22 de grade. In emisie, producatorul Cristina Cileacu isi trezeste un invitat la telefon. Invitatul intreaba ora si o roaga sa-l trezeasca si peste o ora. Cristina Cileacu raspunde probabil la o intrebare: "Nu am dormit de doua zile".

8 si 5 minute

Din emisie se vede un obiect: doua mici steaguri tricolore. Regizorul de emisie: "Avem un obiect. Ce facem cu el? Pune-le pe masa! Sint aiurea pe masa! Lasa-le jos, pe podium! Ba, dar ies prost la detalii, se vad podelele. Jos cu el! Stai, acum se vad doua bete! Scoate-le in decor!"

In platou

Dana Deac isi pune ochelarii, priveste desfasuratorul, isi aranjeaza perciunii. Striga dupa sunet in studio. Poanta din General: "E editie de sarbatoare! Nu se poate sa intram fara generic? Ha-Ha-Ha". In direct. Genericul. Dana spune: "Buna dimineata si bine ati venit la o editie cu totul si cu totul speciala". Conovaru: "La multi ani!" Din emisie ai patru perspective. Camera 1: Dana e atenta la revista presei de inceput de 20, facuta de Conovaru. Camera 2: Se pregateste Petre. Camera 3: Conovaru, cufundat in hirtii. Camera 4: Dana zimbeste: Conovaru spune cum tocmai fusesera admise, acum 87 de ani, bagaje peste 50 de kilograme la tren.

Publicitate

Intram cu virgula! - puncteaza producatoarea. Ia-ma la canapea!, ordona regizorul de emisie. La canapea ii vedem pe Stroe, seful roman de la Dacia, Dan Suciu si Dana Deac. Ba, pornim de pe steagul lui Suciu! Da, Suciu are la reverul hainei un steag-insigna. Regizorul: "Doi, fa-mi si mie un cadou, un cadru! 4, ce faci? Stai cu frectiile strinse? Lui domnul Stroe ii trintim des burtiera!" Si in platou incepe discutia despre brandul de tara. Scoate burtiera, il bag pe Suciu cum rinjeste!

Catre operatori

Hai 3 la Stroe! Esti! Hai 4 la Suciu! 4 esti! Atentie, intra Petre! Petre, ziiiii!

Petre zice despre distractiile de inceput de secol 19. E vorba de 20. De fest fooduri, adica fast food-uri, crevusti, adica crenvursti, pantofii Mociornita, cu un accent ciudat pe prima silaba a Mociornitei. In fata geamului de la emisie, un excavator sapa harnic pe mohoreala de afara. Ia-ma!, striga regizorul. Vocea din General: Stai, ba, ce e avion aici! Te-am luat! Intra publicitatea. Iar direct. Ii cade lavaliera lui Stroe. Dana Deac vorbeste in camera, in timp ce Suciu ii asaza directorului de la Dacia lavaliera. Discuta. Plan general: piciorul drept sta peste cel sting. Suciu are picioarele strimbate, jucindu-se cu rama pantofului de covor. Stroe - dreptul peste stingul, dar mereu aplecindu-se si parca nu prea familiarizat cu brandul.

Vine ora 9.00

Pina la si 40 intra editia speciala a stirilor. Dana Deac intreaba: am trimis omul dupa covrigi? Apoi imi vorbeste: "'Cafeaua cu sare>> am reluat-o pe A3 din egoism. Emisiunea asta e singura mea modalitate de a ma exprima liber, legat de tara asta. Pot lua atitudine in direct. Stii, nu vreau sa fiu o leguma. Fara isterie. E multa lume razna."

Tot Dana

"Dimineata, ma trezesc ca un robot, inaintea ceasului, la cinci si jumatate. Si vin la Antena, ma imbrac in haine de la Catinca Roman, imi pun bijuterii de la Accent si imi potrivesc coafura facuta de Cristina Trohani. Sint produsul mai multor firme."

Petre Lica: "De mic mi-a placut teatrul. La gradinita si la scoala, am fost actorul principal la serbari de Zilele Nationale. Eram talentat si frumusel. Mi-a placut sa ma joc pe mine insumi, sa-i sochez pe ceilalti. Tin minte si acum cum am recitat 'Memento mori>> la liceu si cum cuceream fetele cu poezii. Stiam ca o femeie are nevoie de cuvinte frumoase si nu doar de un macho. Am reusit devreme: editorial de moda la 'Playboy>>. Am fost la castingul pentru Ciuc. Am cistigat rolul tipului alergat de ciini. Apoi, am devenit asistentul Andreei Marin, mina ei stinga. Iata-ma acum pe Antena 3. Nu vreau sa devin un Nicoleta Luciu masculin".

Dan Suciu

"De ce televiziune? Daca nu esti pe sticla, se considera acum ca nu esti un ziarist serios. De ce port tricolorul in piept? Sint ridicol, dar chiar am sentimente patriotice. Pe vremuri, umblam cu un tricolor la canadiana. Dar fata de care eram indragostit pe atunci m-a facut sa ma simt si l-am scos."

Vlad Conovaru

"Asa a fost sa fie. Dar sa stii, nu suport sa ma vad pe ecran. Bine ca am ramas cu cercelul in ureche. La preselectie mi s-a spus chiar sa-l las la ureche, sa fie sicul meu."

Dana Deac intra in direct din nou. Invitati: Neagu Djuvara si Mitica Dragomir. Nu e de-ajuns sa rostesti alaturarea si sa ai reverii?

Deci, 1.

Dar vine 2. Dana Deac pleaca la Pitesti. S-a apucat de pilotaj auto. Se pregateste pentru raliuri. I se reproseaza: "Conduci prea sportiv. Condu mai elegant". Recunoaste: "Am prea multa adrenalina. La anul, imi trimit copilul la Cambridge. Ce ma fac singura?"


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.