Firma de vopsele si design de culori Pantone alege in fiecare an "culoarea anului". Pentru 2013, aceasta va fi verde smarald.

"Smaraldul, un verde viu, ne imbunatateste dispozitia si starea, oferind in acelasi timp inspiratie, echilibru si armonie. De cele mai multe ori culoarea este asociata cu pietrele pretioase, este sofisticata si luxurianta. Din antichitate, aceasta tenta uimitoare a fost culoarea frumusetii si a noului in multe culturii si religii. Reprezinta crestere, reinnoire si prosperitate, nicio alta culoare nu inspira puterea regenerarii precum verdele", se ofera explicatia deciziei pe site-ul Pantone.

"Cea mai bogata culoare din natura, ochiul uman vede mai mult verde decat orice alta culoare din spectru. In mod simbolic, verdele smarald ofera claritate, speranta si reintinerire, toate acestea fiind foarte importante in societatea complexa de astazi", explica Leatrice Eiseman, directorul Institutului Pantone Color.

Culoarea anului 2012 a fost Tangerine Tango, un portocaliu rosiatic menit sa-ti ofere energie si vitalitate.

O mare parte din motivatia pentru alegerea acestei culori este faptul ca Angelina Jolie a purtat o pereche de cercei cu smaralde la premiile Oscar din 2009 si se pare ca nici pana astazi oamenii nu au fost in stare sa ii uite aparitia.

"Au trecut mai multi ani dar cerceii purtati de Angelina la Premiile Academiei au influentat in prezent alegerea culorii pentru anul viitor. Nu exista nicio indoiala ca ceea ce port si fac vedetele raman acituni intiparite in constiinta colectiva", a explicat un director de la Pantone, citat de Business Insider.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.