Lungmetrajul "Dupa dealuri", de Cristian Mungiu, a fost nominalizat la Satellite Awards pe 2012, la categoria "cel mai bun film international".

In acelasi timp, Mihai Malaimare Jr. a fost nominalizat la categoria "cea mai buna imagine", pentru filmul "The Master", potrivit hollywoodreporter.com.

Satellite Awards sunt decernate anual de International Press Academy (IPA), o asociatie de jurnalisti specializati in domeniul entertainment, iar gala de anul acesta, a 17-a, va avea loc pe 16 decembrie, la Intercontinental Hotel. Satellite Awards sunt acordate in 31 de categorii, recompensand excelenta in cinematografie si televiziune.

"Dupa dealuri", pentru care Cristian Mungiu a primit premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de la Cannes anul acesta, in timp ce cele doua protagoniste ale lungmetrajului au primit, ex aequo, premiul pentru interpretare, a fost nominalizat la premiul Satellite pentru cel mai bun film international alaturi de "Amour" (Austria), recompensat cu premiul Palme d'Or, la Cannes 2012, "A Royal Affair" (Danemarca), "Les Intouchables" (France), "Our Children" (Belgia), "Kon-Tiki" (Norvegia), "Pieta" (Coreea de Sud), "War Witch" (Canada), "Caesar Must Die" (Italia).

De cealalta parte, directorul de imagine Mihai Malaimare Jr. - care a colaborat, printre altele, cu Francis Ford Coppola la realizarea filmelor "Tinerete fara tinerete" si "Tetro" - a fost nominalizat la categoria "cea mai buna imagine", pentru munca sa la filmul "The Master", de Paul Thomas Anderson. La aceeasi categorie au mai fost nominalizati: Ben Richardson - "Beasts of the Southern Wild", Janusz Kaminski - "Lincoln", Roger Deakins - "Skyfall", Seamus McGarvey - "Anna Karenina" si Claudio Miranda - "Life of Pi".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.