Cel mai faimos parfum din lume ar putea fi interzis de Uniunea Europeana, in urma descoperirii ca unele ingrediente provoaca alergii.

Cercetatorii UE au descoperit ca Chanel no. 5, care se fabrica din anul 1921, contine urme dintr-o anumita specie de muschi de copac, aceasta fiind inclusa recent pe o lista de alergeni nesiguri.

Muschiul respectiv furnizeaza aroma "lemnoasa" a parfumului Chanel, dar si a parfumului "miss Dior"

Aceasta este o problema recenta, deoarece Uniunea Europeana ia in considerare posibilitatea de a mari lista de alergeni interzisi pentru a include 100 de substante.

Producatorii de parfumuri sunt ingrijorati ca daca aceasta masura va deveni lege, vor fi nevoiti sa schimbe retetele pentru parfumuri precum Chanel no. 5, Miss Dior, Shalimar (Guerlain) si Angel (Thierry Mugler), ceea ce ar devasta industria.

"Ar insemna sfarsitul parfumuruilor daca nu am putea folosi aceste ingrediente", a declarat Francoise Montenay, directoarea Chanel, citata de medicaldaily.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.