Actorii Daniel Craig si Bill Murray vor juca in drama cu accente istorice "The Monuments Men", ce va fi regizata de George Clooney.

George Clooney va juca si el in acest film, care beneficiaza de o distributie de exceptie. Pe langa Craig si Murray, starul american ii va avea drept colegi de afis pe Cate Blanchett, John Goodman, Jean Dujardin si Hugh Bonneville.

Actorul american a achizitionat drepturile de ecranizare a romanului "The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History", de Robert Edsel, care prezinta actiunile si eforturile depuse de guvernul american pentru a recupera operele de arta furate de nazisti in perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

George Clooney, care a regizat "The Ides of March", in care a si jucat, va fi atat regizor, cat si protagonist in "The Monuments Men". Tototdata, actorul american va scrie scenariul pentru acest film, alaturi de Grant Heslov, cu care a colaborat deja la "The Ides of March", "Noapte buna si noroc/ Good Night and Good Luck" si "Omul care se holba la capre/ The Men Who Stare at Goats".

Potrivit presei americane, noul film - despre aventurile unor istorici de arta, experti si curatori, care operau adeseori neinarmati in spatele liniilor inamice, in cautarea operelor de arta furate de nazisti, cu scopul de a impiedica distrugerea patrimoniului cultural din Europa - va dispune de un buget mult mai mare, in comparatie cu precedentele proiecte regizate de George Clooney, scrie MEDIAFAX.

Potrivit site-ului Deadline.com, filmarile vor debuta in Europa, in martie 2013.

"The Monuments Men" va fi cel de-al patrulea film regizat de George Clooney. El a primit o nominalizare la Oscar pentru debutul sau regizoral "Good Night And Good Luck" (2005) si a regizat ulterior "Leatherheads" (2008) si "The Ides Of March" (2011).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.