Regizorul Cristian Mungiu, scriitoarea Ana Blandiana si istoricul Georgeta Filitti se numara printre cele 22 de personalitati care au fost decorate, miercuri, de Regele Mihai.

La prima parte a ceremoniei, care s-a desfasurat in absenta Regelui Mihai, au participat, alaturi de Principesa Margareta, cea care a inmanat medaliile, si principii Radu si Nicolae, scrie MEDIAFAX.

Pentru acordarea medaliilor "Crucea Casei Regale a Romaniei" si "Nihil Sine Deo", la ceremonie a participat insusi Regele Mihai I, care a oferit aceste distinctii pentru 14 personalitati.

Astfel, medalia "Crucea Casei Regale a Romaniei" a fost inmanata de Regele Mihai I regizorului Cristian Mungiu, istoricului Georgeta Filitti, jurnalistilor Ruxandra Obreja si Cornel Nistorescu, dar si aviatorului Georges N. Craioveanu si Marilenei Rotaru, realizatoare la emisiunea "Ora Regelui" de la TVR. Aceeasi decoratie a fost primita si de Mircea Bobora si Mihai Anghel.

La ceremonia de acordare a acestor medalii au participat Principesa Margareta si principii Radu si Nicolae, care, de altfel, au fost prezenti si la ultima parte a evenimentului, cand regele Mihai I a inmanat medalia "Nihil Sine Deo" pentru alte sase personalitati, respectiv scriitorii Ana Blandiana si Romulus Rusan, dirijorului Horia Andreescu, sopranelor Eugenia Moldoveanu si Maria Slatinaru Nistor, dar si omului de afaceri Marian Petre Milut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.