Actorul a criticat faptul ca, in Romania, vanzarea filmelor este "aproape in colaps" din cauza lipsei cinematografelor si a spus ca nu se poate face industrie de film intr-o piata care nu absoarbe produsele

Marcel Iures a declarat in cadrul Festivalului International de Film "Comedy Cluj", ca nu exista o strategie si nicio finantare corespunzatoare din partea autoritatilor, potrivit Wall-Street.ro.

"E bine ca se intampla festivaluri de film, dar piata e neconectata, festivalurile sunt ca o compensare a inexistentei pietei, a infrastructurii si a unor planuri de prioritati ale statului roman. Se sta slab, aproape de colaps, in materie de piata de vanzare de film, pentru ca nu sunt mai cinematografe. Inainte de ’89 aveam 300 de sali, mai sunt 50 de sali. Nu poti face industrie de film, nu poti investi intr-o piata care nu absoarbe produsele. Neexistand piata, nu ai ce conecta, consumatorii sunt putini putini. Filme care fac 100.000 de euro in cinci ani sunt catalogate mari succese. Nu exista o strategie, nicio finantare corespunzatoare din partea autoritatilor, nicio provocare", a spus Iures.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.