Foarte multi artisti si foarte multe formatii romanesti aleg sa cante melodii cu versuri in engleza. De ce?

Daca fredonezi versurile unei melodii la moda, te trezesti vorbind in engleza, explica Vlad Ursulean intr-un articol pe site-ul sau.

Acest lucru este adevarat si in cazul melodiile care apartin artistilor romani, din moment ce foarte multi dintre acestia aleg sa cante in Romana.

Urma e o trupa de rock alternativ care canta din 2003 in engleza.

“Ne-am dorit sa putem expune muzica Urma si in afara plaiurilor natale, fara subtitrare sau traducatori specializati, spune vocalul formatiei, Mani Gutau.

Suna mai bine! Versurile le scriu mult mai usor. In plus, nu cred ca vocea mea ar suna bine in limba romana”, a argumentat Marius Moise, solistul formatiei The MOOod.

In zilele noastre, cunoasterea limbii engleze nu mai reprezinta apanajul mediului academic, ci un lucru obligatoriu pentru orice persoana care doreste sa inteleaga «pe ce lume traieste»”, crede Maca, de la trupa Butterflies in My Stomach.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.