"Borgia", o drama istorica ce ii va avea in rolurile principale pe Colin Farrell si Scarlett Johansson, se va filma in Romania si Italia incepand din luna aprilie 2006, relateaza cotidianul britanic The Guardian. Filmul, cu un cost estimat la 45 milioane de dolari, va fi regizat de Neil Jordan, castigatorul unui premiu Oscar pentru cel mai bun scenariu original in 1993 cu "The Crying Game". El a mai regizat "Interviu cu un vampir", "Mona Lisa" si "Breakfast on Pluto", ce a avut recent premiera in Statele Unite. Scenariul se axeaza pe lupta pentru putere ivita dupa ce cardinalul Rodrigo Borgia devine principalul favorit la scaunul pontifical in 1492. Filmul se va realiza la circa sapte ani dupa ce a fost initial conceput, gestatia indelungata fiind legata de subiectul controversat, potrivit The Guardian.

Neil Jordan s-a implicat in proiect dupa ce compania lui Robert Zemeckis i-a trimis scenariul in 1999. Jordan a modificat scenariul in urma cercetarii pe care a intreprins-o in istoria temutei familii din Italia renascentista. El a largit perspectiva pentru a cuprinde vietile mai multor membri ai familiei. Productia ar fi trebuit sa inceapa in 2002, in Germania, cu Ewan McGregor si Christina Ricci in rolurile Cesare si Lucrezia Borgia, dar acest lucru nu s-a intamplat din motive financiare. Acum, proiectul are noi finantatori si noi interpreti ai rolurilor principale. "'Borgia>> chiar merita facut", a spus Neil Jordan la Los Angeles, saptamana trecuta.

"Nu fac prozelitism pentru nici un fel de film, dar cred ca Europa are nevoie de o poveste dramatica, uriasa, emotionala, de larg interes (...) Unul dintre cele mai bune filme europene pe care le-am vazut in ultimul timp este 'Caderea>> (cu Alexandra Maria Lara - n.r.) si m-am gandit ca acesta este genul de film pe care ar trebui sa-l facem", a mai spus el.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.