Daca Alba-Iulia a avut "Ziua de maine", Bistrita are, intre 25 si 26 noiembrie, "Bistrita Folk". Un festival cu premii in valoare de 30.000.000 de lei vechi si un guest star sosit tocmai din Franta. Este vorba despre Joan Baez a Romaniei, Marcela Saftiuc. A lasat Parisul pentru Bistrita, de dragul cantecului si al amintirilor ce o leaga de coltul acesta de tara. In anii ’70 si-a facut aici stagiatura, ca profesoara de limba franceza.

Desi a mai trecut pe acasa, din 1981, cand a emigrat, Marcela nu ne-a mai vorbit cu chitara. Dupa mai bine de 20 de ani, bistritenii vor primi ( in lacrimi) "Fiii lacrimilor tale", piesa de rezistenta a folkistei. Astazi, incepand cu ora 15:00, la Hotelul Coroana de Aur, Marcela Saftiuc are intalnire cu ziaristii. "Bistrita Folk" (care a avut parte de trei editii gratie Asociatiei Culturale "Romania din inima mea", condusa de Florin Sasarman) se adreseaza tinerilor pana in 30 de ani, iar marele premiu, de 6.000.000 de lei, va fi insotit de o chitara acustica preamplificata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.